16.4 C
Athens

Πόλο: Πρωταθλήτριες Ελλάδας οι Κορασίδες του Ολυμπιακού!

Η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού αποδίδει καρπούς, καθώς η ομάδα Κορασίδων του συλλόγου κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδας! Αυτό το Πρωτάθλημα κατακτήθηκε λίγες ημέρες μετά το σάρωμα της ομάδας Γυναικών πόλο του Ολυμπιακού, που κατέκτησε και τους τέσσερις τίτλους, τους οποίους διεκδίκησε τη σεζόν 2020/21!

Το απόγευμα της Κυριακής (6/6), ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο στο Πρωτάθλημα Κορασίδων (Κ15) για την υδατοσφαίριση, καθώς στον τελικό της διοργάνωσης επιβλήθηκε του ΝΟ Βουλιαγμένης με 7-3, στο Κολυμβητήριο της Ηλιούπολης. Με όπλο την άμυνα, οι Ερυθρόλευκες κατέκτησαν το τρόπαιο, καθώς δέχθηκαν μόλις τρία γκολ στον τελικό της διοργάνωσης. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ μόλις 1-1, αλλά στο τρίτο και τέταρτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός πέτυχε από τρία γκολ και «καθάρισε» το παιχνίδι!

Κορασίδες ματς

Οι Κορασίδες της Ακαδημίας Υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού επιβεβαίωσαν για μία ακόμα φορά την εκπληκτική δουλειά στα τμήματα υποδομής του συλλόγου και αναδείχθηκαν Πρωταθλήτριες Ελλάδας πολης. Η ομάδα του Στέργιου Τοροσιάδη και του Κώστα Χατζηδάκη κατέλαβε την πρώτη θέση με 12 βαθμούς στον Α’ όμιλο, στον οποίο συμμετείχαν ο Εθνικός (9 βαθμοί), ο ΑΝΟ Γλυφάδας (6 βαθμοί), ο ΠΑΟΚ (3 βαθμοί) και ο ΝΟ Χανίων (0 βαθμοί), ενώ στον ημιτελικό ξεπέρασε το εμπόδιο του Νηρέα Χαλανδρίου (11-3).

Πόλο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 7-3

Τα οκτάλεπτα: 0-0, 1-1, 3-1, 3-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τοροσιάδης): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη 2, Καλπούζου, Κοτσάκη, Δρακωτού, Παπαδοπούλου 5, Κουκουφίκη, Τορνάρου Δ., Τσούπη, Δενδρινού, Αλετρά, Δασκαλοπούλου, Μεϊμέτη, Κοτσαμπά, Κλεισούρα.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΜΕΝΗΣ (Ρούπακας): Χατζή, Κρασά 1, Γεωργακοπούλου, Οικονόμου, Τσολίγκα, Μαδένογλου, Παπανικολάου, Βιδάλη, Ευκαρπίδη 2, Γιαννοπούλου, Κουρεμέτη, Μηστριστάκη, Ντούλη.

Την απονομή του τροπαίου και των χρυσών μεταλλίων στις Πρωταθλήτριες Ελλάδας έκανε το μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΕ και υπεύθυνος έφορος της γυναικείας υδατοσφαίρισης, Εύη Μωραϊτίδου, και τα μετάλλια σε Βουλιαγμένη και Εθνικό έδωσε ο αλυτάρχης Δημήτρης Κύρκος.

Κορασίδες

Η σύνθεση των Κορασίδων του Ολυμπιακού:

Ευτυχία Κωνσταντοπούλου, Μαρία Μαργαρίτη, Δανάη Καλπούζου, Χριστίνα Κωτσάκη, Δέσποινα Δρακωτού, Μαρία Παπαδοπούλου, Μαγδαληνή Κουκουφίκη, Δάφνη Τορνάρου, Αθανασία Τσούπη, Θεοδώρα Δενδρινού, Θέμιδα Αλέτρα, Χριστίνα Δασκαλοπούλου, Βασιλική Μεϊμέτη, Δέσποινα Κωτσάμπα, Ευφροσύνη Κλεισούρα.

Οι Ερυθρόλευκες τραγούδησαν το θρυλικό σύνθημα των οπαδών του Ολυμπιακού, «είσαι στο μυαλό, κάτι μαγικό»!

Η ανάρτηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στα social media:

Πόλο

Την 3η θέση ο Εθνικός

Την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Εθνικός Πειραιά, που νίκησε τον Νηρέα Χαλανδρίου με 8-7 στον μικρό τελικό.

Η τελική κατάταξη της τελικής φάσης: 1. Ολυμπιακός, 2. ΝΟ Βουλιαγμένης, 3. Εθνικός Πειραιά, 4. Νηρέας Χαλανδρίου, 5. ΑΝΟ Γλυφάδας, 6. ΓΣ Ηλιούπολης, 7. ΠΑΟΚ, 8. ΝΕ Πατρών, 9. ΝΟ Χανίων, ΝΑΟ Κέρκυρας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς