18.4 C
Athens

Ολυμπιακός: Ονιεκούρου και Φεγκουλί σε πρώτο πλάνο

Ο Χένρι Ονιεκούρου έχει «σκαρφαλώσει» στην κορυφή της λίστας των εξτρέμ, ενώ ο Σοφιάν Φεγκουλί ζήτησε από τους μάνατζέρ του να αποχωρήσει από τη Γαλατασαράι και στην Τουρκία τον συνδέουν με τον Ολυμπιακό!

Την ώρα που η περίπτωση του Αλασάν Ενταό έχει υποχωρήσει αισθητά λόγω των υψηλών οικονομικών απαιτήσεων της Φατίχ Καραγκιουμριούκ, το όνομα του Χένρι Ονιεκούρου επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό, ενώ τις τελευταίες ώρες έχει ξεσπάσει έντονη φημολογία και για τον Σοφιάν Φεγκουλί. Οι δύο τελευταίοι έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς τη Γαλατασαράι. Αμφότεροι είναι δεξιοπόδαροι και μπορούν να παίξουν σε όλες τις μεσοεπιθετικές θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ.

Ο Ονιεκούρου αγωνίστηκε με επιτυχία στη Γαλατασαράι, στο δεύτερο μισό της σεζόν 2020/21, ως δανεικός από τη Μονακό. Ο Νιγηριανός εξτρέμ τα πήγε πολύ καλά, έχοντας 5 γκολ και 4 ασίστ σε 14 αγώνες για το Πρωτάθλημα Τουρκίας. Το συμβόλαιο του 24χρονου (5/6/1997) μεσοεπιθετικού με τη Μονακό ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024 και είναι μία πολύ δύσκολη και πανάκριβη περίπτωση. Μάλιστα, η Γαλατασαράι μέχρι τις 11 Ιουνίου έχει το δικαίωμα να ενεργοποιήσει τη ρήτρα αγοράς του Ονιεκούρου από τη Μονακό. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, η οψιόν αγοράς είναι 4.350.000 ευρώ!

Από εκεί και πέρα, στην Τουρκία γίνεται λόγος πως άνθρωποι του Ολυμπιακού βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη και διαπραγματεύονται με τη «Γαλατά» για τον Σοφιάν Φεγκουλί! Kάτι, πάντως, που δεν επιβεβαιώνεται και είναι ένα «τραβηγμένο» σενάριο και περισσότερο στη φαντασία των Τούρκων συναδέλφων.

Η εξέλιξη της τελευταίας στιγμής αναφέρει πως ο Αλγερινός εξτρέμ ζήτησε από τους ατζέντηδές του να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποχωρήσει από την τουρκική ομάδα, ένα χρόνο πριν από τη λήξη του συμβολαίου του. Με δύο λόγια, έδωσε εντολή για να του βρουν νέα ποδοσφαιρική στέγη!

Οι Τούρκοι γράφουν πως ο παίκτης είναι δυσαρεστημένος από την τροπή που πήρε η υπόθεση του Γιουνές Μπελχαντά και θέλει να αποχωρήσει και αυτός, όπως έκανε ο καλός του φίλος τον περασμένο Μάρτιο. Παράλληλα, οι δύο υποθέσεις συνδέονται ακόμα περισσότερο. Ο Μπελχαντά είχε ασκήσει δημόσια κριτική σε βάρος της διοίκησης, ενώ και ο Φεγκουλί βρίσκεται σε κόντρα με τη διοίκηση της «Τσιμ Μπομ» και το προπονητικό επιτελείο, του οποίου ηγείται ο Φατίχ Τερίμ. Μάλιστα, ο Αλγερινός άσος νιώθει δυσαρεστημένος από τη δημόσια κριτική που του ασκήθηκε για τις φετινές του εμφανίσεις και την αγωνιστική αστάθεια που επέδειξε (2 γκολ και 4 ασίστ σε 25 συνολικά συμμετοχές).

Βέβαια, είναι μία ακόμα δύσκολη περίπτωση για τον Ολυμπιακό, καθώς ο 31χρονος (26/12/1989) μεσοεπιθετικός μπορεί να βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τη Γαλατασαράι, αλλά σε αυτό προβλέπεται εγγυημένη ετήσια αμοιβή ύψους 3.850.000 ευρώ! Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να φτάσει τόσο ψηλά για έναν παίκτη και είναι ξεκάθαρο πως ο Φεγκουλί πρέπει να ρίξει κατά πολύ τις ετήσιες απολαβές του.

Πάντως, είναι κάτι διαπραγματεύσιμο από τη στιγμή που οι Ερυθρόλευκοι μπορούν να προσφέρουν ασφάλεια, αγωνιστική και οικονομική, με ένα συμβόλαιο για δύο ή τρία χρόνια στον παίκτη, αλλά το βασικό ζητούμενο σε αυτήν την υπόθεση είναι να μην αποζημιωθεί οικονομικά η Γαλατασαράι και να λυθεί συμβιβαστικά η συνεργασία της με τον Αλγερινό διεθνή εξτρέμ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς