23.8 C
Athens

Οδοστρωτήρας Τσιτσιπάς «φύτεψε» στο χώμα του «Φιλίπ Σατριέ» τον Καρένιο Μπούστα! (vid)

Ο ασταμάτητος Στέφανος Τσιτσιπάς καθάρισε στο πιτς φιτίλι τον Ισπανό Καρένιο Μπούστα και πάει με φόρα στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι αγριεμένος και δεν αστειεύεται καθόλου. Αυτό το διαπίστωσε με τρόμο ο Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, ο οποίος θα έχει ως μοναδική παρηγοριά το γεγονός ότι κατάφερε να πάρει πέντε γκέιμ από τον Έλληνα πρωταθλητή στο τρίτο και τελευταίο σετ…

Ο Τσιτσιπάς καθάρισε στο πιτς φιτίλι τον Ισπανό, έφτασε πανεύκολα στο 3-0 και με προίκα μια πραγματικά σπουδαία εμφάνιση μπαίνει φουριόζος στα προημιτελικά όπου κατά πάσα πιθανότητα θα βρει απέναντί του τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Aποφασισμένος και πολύ σταθερός, ο Στέφανος εξασφάλισε για δεύτερη σερί χρονιά την παρουσία του στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός. Ο Έλληνας τενίστας χρειάστηκε κάτι παραπάνω από δυο ώρες για να κάμψει την αντίσταση του Καρένιο Μπούστα (Νο 12 στην παγκόσμια κατάταξη), επικρατώντας με 6-3, 6-2, 7-5 στο ματς του 4ου γύρου.

Ο Τσιτσιπάς έδειξε από την αρχή του αγώνα τις… άγριες διαθέσεις του. Ξεκίνησε με break, προηγήθηκε 3-0 και άντεξε στην προσπάθεια επιστροφής του Καρένιο Μπούστα, σώζοντας δύο break points στο 4-2, για να φτάσει στο 6-3. Ακόμη πιο εντυπωσιακός ήταν ο 22χρονος πρωταθλητής στο δεύτερο σετ, όπου «έσπασε» δύο φορές το σερβίς του αντιπάλου του, προηγήθηκε 4-0 και έφτασε άνετα στο 6-2. Το τρίτο σετ ήταν σαφώς πιο κλειστό, αφού ο Ισπανός έσωσε τρία break points στο πρώτο γκέιμ και… πήρε φόρα, παίρνοντας προβάδισμα 3-0 και 4-1. Ο Έλληνας τενίστας επέστρεψε γρήγορα, ισοφάρισε 4-4 και έκανε το κρίσιμο break στο 11ο γκέιμ, κλείνοντας το ματς με 7-5.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς