22.7 C
Athens

Στους «16» του Ρολάν Γκαρός με μεγάλη εμφάνιση η Μαρία Σάκκαρη!

Ισοπεδωτική στο τρίτο σετ η Μαρία Σάκκαρη, δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Ελίζ Μέρτενς και για πρώτη φορά στην καριέρα της θα αγωνιστεί στους «16» του Ρολάν Γκαρός

Φανταστική πρόκριση για τη Μαρία Σάκκαρη! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια υπερκέρασε το εμπόδιο της Ελίζ Μέρτενς (όπως έχει ξανακάνει στο χώμα) επικρατώντας με 2-1 σετ (7-5, 6-7, 6-2) στον Γ’ γύρο του Ρολάν Γκαρός και προκρίθηκε για πρώτη φορά στη φάση των «16» της μεγάλης διοργάνωσης, μετά από ένα συναρπαστικό ματς που διήρκησε τρεις ώρες!

Η Σάκκαρη που βρίσκεται στο νούμερο 18 της παγκόσμιας κατάταξης έκανε επίδειξη δύναμης στο τελευταίο σετ απέναντι στο νούμερο 15 και στην έμπειρη πρωταθλήτρια Βελγίου, η οποία δεν είχε την ίδια ενέργεια στο τελευταίο σετ για να χτυπήσει το ματς.

Για να καταδειχθεί η ποιότητα του τένις που έπαιξε η Ελληνίδα τενίστρια, αρκεί να αναφερθεί πως μέτρησε συνολικά 52 winners (!), ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να έχει φτάσει στη νίκη χωρίς απώλεια, αλλά στο tie-break του δεύτερου σετ φάνηκε να χάνει προς στιγμή την ψυχραιμία της.

 

Μετά την ισοφάριση της Μέρτενς, η Σάκκαρη έδωσε ρεσιτάλ τένις και μετέτρεψε το τρίτο σετ στο γήπεδο Simonne Mathieu σε… προπόνηση, πιάνοντας ένα υψηλότατο επίπεδο απόδοσης, που με 16/22 κερδισμένους πόντους στο σερβίς της καθήλωσε την Βελγίδα, την οποία δεν άφησε καν να πλησιάσει σε break point, την ώρα που εκείνη έκανε δύο, στο 0-0 και στο 3-1.

Στο πρώτο σετ οι αντίπαλοι είχαν από ένα break έως το 5-5, όταν η Ελληνίδα κατάκτησε τα επόμενα δύο για να προηγηθεί με 1-0. Στη συνέχεια ήταν η Μέρτενς που πήρε προβάδισμα δυο φορές με break (0-1, 3-4), η Σάκκαρη απάντησε άμεσα (1-1, 4-4), φτάνοντας δυο πόντους μακριά από τη νίκη στο 5-4 (προηγήθηκε 30-0), όμως η ισοφάριση της Μέρτενς απλώς καθυστέρησε την πτήση της Μαρίας προς τη νίκη.

 

Τα σετ: 2-1 (7-5, 6-7, 6-2)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς