19.9 C
Athens

U21 Λιχτενστάιν – Ελλάδα 0-5: Καθάρισε με πεντάρα στο ντεμπούτο του Σίμου

Η Εθνική Ελπίδων στο ντεμπούτο του Γιώργου Σίμου στον πάγκο επικράτησε εκτός έδρας του Λιχτενστάιν με 5-0, έχοντας μάλιστα πέντε διαφορετικούς σκόρερ.

Το ιδανικότερο ξεκίνημα στο πάγκο της Εθνικής Ελπίδων πραγματοποίησε ο Γιώργος Σίμος, ο οποίος είδε την ομάδα στη δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος να ισοπεδώνει το Λιχτενστάιν με 5-0.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε την πρώτη του νίκη στον όμιλο μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα με την Κύπρο. Η Ελλάδα είχε εξαρχής τον έλεγχο και την πρωτοβουλία κινήσεων, με το σύνολο του Γιώργου Σίμου να εξολοθρεύει μέσα σε 10 λεπτά (55′-65′) το Λιχτενστάιν, πετυχαίνοντας τρία γκολ.

Το πρώτο γκολ για την Εθνική Ελπίδων ήρθε στο 39′, όταν ο Χριστόπουλος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά την εκτέλεση φάουλ έκανε το 0-1. Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα υπήρξε καταιγιστική. Ο Μαχαίρας με ωραίο σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε στο 55′ το 0-2, για να έρθει έξι λεπτά μετά ο Γιάννης-Φοίβος Μπότος και να διευρύνει το σκορ σε 0-3 με ωραίο πλασέ. Η Ελλάδα δεν σταμάτησε εκεί και στο 65′ ο Ζαγαρίτης με διαγώνιο σουτ έγραψε το 0-4.

Το τελικό 0-5 διαμόρφωσε ο Σαρδέλης 73′, με την Εθνική να χάνει μάλιστα πολλές ακόμη ευκαιρίες μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Ελλάδα: Τζολάκης, Λύρατζης, Διαμαντής, Ι. Χριστόπουλος, Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος (80′ Σουρλής), Τσιγγάρας (70′ Σαρδέλης), Μπότος (80’Λώλος), Πινακάς (70′ Ε. Χριστόπουλος), Ιωαννίδης, Μαχαίρας (61′ Εμμανουηλίδης).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς