19.2 C
Athens

Τσάβι: Απέρριψα δύο φορές την Μπαρτσελόνα, δεν βιάζομαι

Ο Τσάβι έσπασε τη σιωπή του και μίλησε για τα σενάρια που τον ήθελαν να επιστρέφει στην Μπαρτσελόνα ως προπονητής πλέον, αποκαλύπτοντας πως λόγω συγκεκριμένων συγκυριών αναγκάστηκε να απορρίψει δις προτάσεις των Καταλανών.

Αναμφίβολα ο Τσάβι αποτέλεσε στην Ισπανία ένα από τα πρόσωπα των τελευταίων ημερών. Ο Ισπανός συνδέθηκε έντονα με την Μπαρτσελόνα, δεδομένου ότι το κλίμα γύρω από το πρόσωπο του Ρόναλντ Κούμαν υπήρξε ιδιαίτερα βαρύ, αφού ουσιαστικά η ομάδα έμεινε εκτός από σχεδόν όλους τους στόχους της.

Στο πρωτάθλημα τερμάτισε μόλις 3η, στο Champions League αποκλείστηκε σχετικά εύκολα στους «16» από την Παρί Σεν Ζερμέν και η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν το μόνο  που «γλύκανε» τους Καταλανούς. Αν και ο Ολλανδός τεχνικός θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στους «μπλαουγκράνα» εξ αρχής η κατάσταση δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη.

Μάλιστα, δημοσιεύματα ήθελαν τον Τσάβι να είναι το απόλυτο φαβορί για τον πάγκο του καταλανικού συλλόγου. Ο παλαίμαχος θρύλος του συλλόγου και νυν προπονητής της Αλ Σαντ, βρέθηκε και στη Βαρκελώνη με τις φήμες να φουντώνουν.

Ωστόσο, ο 41χρονος μιλώντας στην καταλανική εφημερίδα «La Vanguardia» αποκάλυψε πως υπήρχαν συζητήσεις για να αναλάβει, όμως έριξε δύο φορές άκυρο γιατί δεν ήταν η σωστή στιγμή.

«Ευτυχώς ή δυστυχώς έχω πει όχι στην Μπαρτσελόνα δύο φορές, για διαφορετικούς λόγους, οικογενειακοί επαγγελματικοί, για το συμβόλαιο. Και να το λέω όχι είναι πολύ δύσκολο για μένα γιατί είμαι δεμένος με την ομάδα, αλλά δεν ήταν η σωστή στιγμή. Ό,τι είναι να έρθει, θα έρθει, θα εκτιμηθεί και θα αποφασίσουμε.

Προτάσεις έχουν έρθει ανά τα χρόνια, αλλά δεν ήταν η σωστή στιγμή. Η Μπαρτσελόνα ήρθε, αλλά δεν ήταν η σωστή στιγμή. Δεν υπάρχει καμία βιασύνη. Ο Τσάμπι Αλόνσο είπε τις προάλλες ότι θέλει να γίνει προπονητής με το δικό του τρόπο, κάτι με το οποίο ταυτίστηκα», ανέφερε ο Τσάβι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς