21.5 C
Athens

Φενέρ: Ποινή φυλάκισης άνω των 1.000 ετών σε δύο άνδρες που την κατηγόρησαν για στημένα το 2011

Τη δικαίωση ύστερα από 10 χρόνια βρήκε η Φενέρμπαχτσε για το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες, με το δικαστήριο να επιβάλλει ποινή φυλάκισης άνω των 1.000 ετών σε δύο άνδρες που κατήγγειλαν την ομάδα.

Αργά ή γρήγορα η αλήθεια βγαίνει στο φως λένε. Στην περίπτωση της Φενέρμπαχτσε η αλήθεια χρειάστηκε μία ολόκληρη δεκαετία για να φανεί. Το 2011 η ομάδα του Δημήτρη Πέλκα τιμωρήθηκε από το δικαστήριο με απαγόρευση συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για δύο σεζόν, ενώ και ο τότε πρόεδρος της ομάδας, Αζίζ Γιλντιρίμ, δέχθηκε ποινή φυλάκισης έξι ετών.

Ωστόσο, η υπόθεση άνοιξε ξανά πέντε χρόνια μετά, μετά την παρουσίαση στοιχείων για συνωμοσία κατά της Φενέρ, από τους κατήγορους, οι οποίοι μάλιστα είχαν σύνδεση με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται από το κράτος ως υποκινητής του πραξικοπήματος το 2016.

Ως εκ τούτου, τα νέα δεδομένα έκριναν αθώα στις αίθουσες του δικαστηρίου την ομάδα, καταδικάζοντας τον Χινταγιέτ Καρατσά, ιδρυτή της Samanyolu media group, εταιρεία Μέσων Ενημέρωσης η οποία έκλεισε από το κράτος σε ποινή φυλάκισης 1.406 ετών. Οι κατηγορίες που δέχθηκε ο πρώην διευθυντής του Μέσου ήταν η δημιουργία των επίμαχων κλήσεων, αλλά και των αποδεικτικών εγγράφων.

Από την άλλη, ένοχος κρίθηκε και ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2.170 χρόνων για πλαστογραφία εγγράφων και «συνωμοτική» κατηγορία κατά της Φενέρ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς