12 C
Athens

Ολυμπιακός: Η καλοκαιρινή ευκαιρία του Λαλά

Ο Κένι Λαλά έχει «ελαφρυντικά», αλλά και μία τελευταία ευκαιρία στην προετοιμασία να δείξει ότι μπορεί να αποτελέσει κομμάτι του παζλ για τον Ολυμπιακό ενόψει της σεζόν 2021/22

Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός «ψάχνεται» για να ενισχυθεί στα άκρα της άμυνας ενόψει της νέας σεζόν. Αν ο Πέδρο Μαρτίνς επιμείνει στο σύστημα 3-4-3 είτε ως βάση της ομάδας είτε ως μία εναλλακτική επιλογή για την αγωνιστική περίοδο 2021/22, είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζονται καλύτεροι ακραίοι αμυντικοί που να μπορούν να εξυπηρετήσουν τη συγκεκριμένη διάταξη και να παίζουν όλη την πλευρά, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.

Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2020/21, ο Κένι Λαλά δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Ωστόσο, δεν μιλάμε καν ένα εξάμηνο, αλλά για «σκάρτους» τέσσερις μήνες. Υπενθυμίζεται πως η απόκτησή του είχε ανακοινωθεί την 1η Φεβρουαρίου (ως ελεύθερος από την Στρασμπούρ) και η τρέχουσα αγωνιστική χρονιά για τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε στις 22 Μαΐου.

Η αλήθεια είναι πως ο Γάλλος δεξιός μπακ έδειξε ελάχιστα πράγματα, μετρώντας μόλις 11 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού. «Βαρύς» αγωνιστικά, χωρίς την ταχύτητα, την ενέργεια και την «έκρηξη» που απαιτεί η θέση του δεξιού μπακ-χαφ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ουσιαστικά, στην τελική ευθεία της σεζόν, αγωνίστηκε ελάχιστα, καθώς ο Θανάσης Ανδρούτσος τον προσπέρασε χαρακτηριστικά στην ιεραρχία. Μόλις τρεις συμμετοχές στα Play Off της Super League (σε σύνολο 10 αγώνων), ενώ σε καμία εξ αυτών των αναμετρήσεων δεν έπαιξε για περισσότερο από ένα ημίχρονο. Παράλληλα, ήταν απών τόσο από τον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα όσο και από τον τελικό της διοργάνωσης απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Οι πρώτοι μήνες στον Ολυμπιακό για τον 29χρονο (3/10/1991) αμυντικό είναι δύσκολοι. Σε καμία περίπτωση, όμως, ο σύλλογος δεν θέλει να «κάψει» μία μεταγραφική προσθήκη πριν καν βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το αν μπορεί να προσφέρει ή όχι. Ίσως, να μην έχει το πλήρες πακέτο που θέλει ο Πρωταθλητής Ελλάδας για τη συγκεκριμένη θέση, αλλά δεν είναι και τυχαίος παίκτης… Η καριέρα του στη Γαλλία ήταν συμπαθητική και σε, γενικές γραμμές, καλή. Σίγουρα, έχει παίξει ρόλο το θέμα της προσαρμογής. Ο Λαλά βγήκε για πρώτη φορά εκτός Γαλλίας, διανύοντας το 30ό έτος της ηλικίας του, και δεν έχει προσαρμοστεί σε μία νέα χώρα και σε μία νέα ομάδα.

Από εκεί και πέρα, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι αρμόδιοι που «τρέχουν» το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού σκοπεύουν να δώσουν την ευκαιρία στον πρώην άσο της Στρασμπούρ να δείξει την αξία του. Το χρονικό περιθώριο δεν θα είναι μεγάλο, καθώς οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν κανέναν ποδοσφαιριστή και στην αρχή της σεζόν 2021/22 υπάρχει η πρόκληση των προκριματικών του Champions League. Πλέον, η μπάλα περνάει εξ ολοκλήρου στα πόδια του Λαλά προκειμένου να μπορέσει να φανερώσει πτυχές του ταλέντου του και στην καλοκαιρινή προετοιμασία να δείξει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να ποντάρει πάνω του για τη συνέχεια.

Ο 29χρονος δεξιός μπακ έχει ένα υψηλό συμβόλαιο για τα δεδομένα της θέσης που αγωνίζεται. «Ελαφρυντικά» υπάρχουν, όπως το γεγονός ότι δοκιμάζει για πρώτη φορά την τύχη του εκτός Γαλλίας και είναι φυσιολογικό να μην έχει προσαρμοστεί σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, αλλά έχει μπροστά του μία τελευταία ευκαιρία για να ανατρέψει τα δεδομένα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς