20.7 C
Athens

Αλ Κελαϊφί: Η European Super League δεν ήθελε να υπερασπιστεί το ποδόσφαιρο

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νάσερ Αλ Κελαϊφί, σχολίασε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων τα όσα συγκλόνισαν τον κόσμο του ποδοσφαίρου το προηγούμενο διάστημα σχετικά με την European Super League.

Ο μεγαλομέτοχος των Παριζιάνων από το Κατάρ εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν στο να αποτύχει το εν λόγω εγχείρημα. Συγκεκριμένα, τόνισε πως η ESL δεν ήθελε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ποδοσφαίρου, αλλά και ότι η φιλοσοφία της κλειστής λίγκας αφαιρούσε το δικαίωμα από τις υπόλοιπες ομάδες να ζήσουν το όνειρο μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

«Το ποδόσφαιρο υπάρχει εδώ και χρόνια. Η Super League δεν ήθελε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ποδοσφαίρου. Μπορείς να οραματίζεσαι αλλαγές, αλλά χωρίς να χαλάς την παράδοση, που κάνει κάθε ομάδα να ελπίζει ότι θα μπορέσει πραγματοποιήσει τα όνειρά της. Όλες οι ομάδες, πρέπει να έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν μία ημέρα στους μεγαλύτερους αγώνες και παραμένοντας υπό την αιγίδα της UEFA.

Το Champions League είναι πολύ ισχυρό στην αγορά και πρέπει να διατηρηθεί, αλλά πρέπει πάντα να είμαστε σε θέση να προσαρμοστούμε στην αγορά, και αυτό ισχύει για όλες τις διοργανώσεις, εγχώριες ή διεθνείς».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς