16.1 C
Athens

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 2-0: Βάφτηκε ερυθρόλευκο το ντέρμπι Κ19! (vid)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Κ19 χάρη στα γκολ των Φρέρη και Νικολή. Με αυτή τη μεγάλη νίκη, η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη παραμένει δυνατά σε τροχιά τίτλου.

Οι Ερυθρόλευκοι πήραν το προβάδισμα στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Νίκο Φρέρη. Ο 18χρονος δεξιός μπακ μετά από ωραία ατομική ενέργεια, διένυσε όλη την απόσταση μέχρι την περιοχή του Παναθηναϊκού, κέρδισε μια κόντρα έκανε και το διαγώνιο σουτ και νίκησε τον Χατζηγιαννάκη, γράφοντας το 1-0.

 

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 54′ με τον Χρήστο Κρυπαράκο να ισοφαρίσουν. Ο 17χρονος μέσος πάτησε στην περιοχή των Ερυθρόλευκων, έκανε το πλασέ, αλλά ο Παπαδούδης ήταν εκεί και απέκρουσε σωτήρια.

 

Στο 77′ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι με τον Καρακούτη, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο Νικολής.

Ωστόσο, ο τερματοφύλακας των Πράσινων έπεσε στη σωστή γωνία, αποκρούοντας, με τον Νικολή να παίρνει το ριμπάουντ και να διπλασιάζει τα τέρματα στο 79′ για τους Πειραιώτες, οι οποίοι οδηγήθηκαν εύκολα στη νίκη.

 

Ολυμπιακός (Νικοπολίδης): Παπαδούδης, Φρέρης, Κεραμιδάς, Χριστοφιλόπουλος, Καλογερόπουλος, Μπέλιτς (57′ Σταμούλης), Λιάτσος, Σαπουντζής, Κασέμι, Κίτσος, Τσέλιος.

Παναθηναϊκός (Σάμιος): Χατζηγιαννάκης, Τουρκοχωρίτης, Παυλάκης, Ρόμπι, Σιδεράς, Πορφυρόπουλος, Κωστόπουλος (81′ Κυριόπουλος), Κρυπαράκος, Καλοσκάμης (81′ Βολάκης), Μπιλάλ (70′ Νταμπίζας), Λαζαρίδης (59′ Στόιος).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς