21.7 C
Athens

MLB: Ίσως η πιο τρελή φάση όλων των εποχών! (vid)

Ο Κωνσταντίνος Δαυλός γράφει για την έμπνευση που άφησε άφωνο όλο το MLB (και γελοιοποίησε τους Pirates μπροστά στα μάτια των οπαδών τους)

Πολλοί θεωρούν ότι το Baseball λόγω της ανάπτυξής του γύρω από τις βάσεις έχει λιγότερες δυνατότητες δημιουργίας πρωτόγνωρων φάσεων. Κι όμως, κάθε χρόνο, κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα βλέπουμε κάτι καινούριο που μέχρι τότε φάνταζε ως παράλογο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απίστευτη φάση που έγινε την Πέμπτη στο παιχνίδι μεταξύ Cubs και Pirates.

Στην επίθεση είναι οι φιλοξενούμενοι. Τα Αρκουδάκια. Στο ρόπαλο είναι ο παιχταράς Baez. Ήδη έχουν καταγραφεί δύο out και στη δεύτερη βάση υπάρχει ένας άλλος δρομέας των Cubs.

Γίνεται το pitch. Ο Baez χτυπάει δυνατά τη μπάλα η οποία με μία αναπήδηση βρίσκεται στα χέρια του αμυντικού της τρίτης βάσης. Εκείνη τη στιγμή φτάνει χαλαρά στην τρίτη βάση και ο δρομέας των Cubs από τη δεύτερη θεωρώντας απλά ότι η επίθεση θα τελειώσει, αφού ο αμυντικός θα κάνει μία πάσα ρουτίνας στην πρώτη βάση και ο Baez θα είναι out. Η πάσα γίνεται, είναι όμως λίγο άστοχη προς τα δεξιά και ο αμυντικός της πρώτης βάσης την πιάνει μπροστά στον Baez, ο οποίος κάνει κάτι αδιανόητο: Σταματά και ξεκινά να πισωπατά πηγαίνοντας ανάποδα προς το σπίτι.

Αυτή η κίνηση από την πλευρά του Baez δεν είχε λογική, καθώς πολύ απλά είναι μάταιη. Ο δρομέας δεν μπορεί να επιστρέψει στο σημείο απ’ όπου ροπάλισε, ενώ από τη στιγμή που έχει τη μπάλα στο γάντι του ο αμυντικός της πρώτης βάσης, απλά πατάει τη βάση, ο δρομέας είναι force out (έτσι λέγεται και δεν είναι ώρα να το εξηγήσω τώρα) και εφόσον είναι το τρίτο out (όπως εδώ) η επίθεση τελειώνει.

Εδώ όμως συμβαίνουν όλα τα πρωτόγνωρα μαζί. Αποσβολωμένος ο πρωτοβασέος των Pirates, ο Craig, από την κίνηση του Baez, αντί να αδιαφορήσει και πάει να πατήσει την πρώτη βάση και να τον βγάλει out, «τσιμπάει» το δόλωμα και τον ακολουθεί χαλαρά προς το σπίτι χωρίς να πιέζεται ιδιαίτερα να τον αγγίξει για να τον βγάλει out έχοντας προφανώς στο μυαλό του κάτι που λέει «Μα τί κάνει αυτός; Αφού θα βγει out ό,τι και να γίνει». Προφανώς το ίδιο σκέφτονται και οι οπαδοί των Pirates, οι οποίοι αρχίζουν να γελάνε (ακούγονται στο βίντεο) με το μάλλον αστείο θέαμα που βλέπουν.

Να όμως που γίνεται το αδιανόητο!

Καθώς ο Baez συνεχίζει να πηγαίνει ανάποδα προς το σπίτι, ο δρομέας που έχει φτάσει στη δεύτερη βάση (τον θυμάστε αυτόν ότι ήταν εκεί έτσι; Είναι ο Contreras. Παιχτούρα τρελή) τρέχει προς το σπίτι για να σκοράρει, καθώς βλέπει ότι οι δύο παίκτες των Pirates (ο Craig και ο catcher) δεν τον παρακολουθούν καθώς ασχολούνται με τον Baez. Αυτή η κίνηση έχει ως αποτέλεσμα να ξαφνιαστεί ο (αποδεδειγμένα πλέον βλάκας) Craig, ο οποίος τώρα έχει να ασχοληθεί με δύο δρομείς και αντί να ακουμπήσει τον sitting duck Baez, αποφασίζει να δώσει μία βλακώδη πάσα στον συμπαίκτη του catcher. Ούτε αυτή η κίνηση έχει κάποια λογική, διότι ακόμη κι αν σκόραρε ο Contreras, ο πόντος δεν θα μετρούσε διότι ο Baez θα έβγαινε force out και όταν σημειώνεται το τρίτο force out το inning τελειώνει. Αντί λοιπόν να ακουμπήσει τον Baez ή να του γυρίσει την πλάτη και να πάει να πατήσει την πρώτη βάση (ναι, ακόμη και τώρα θα μπορούσε να το κάνει) αποφασίζει να δώσει πάσα στον catcher. Άχρηστη κίνηση. Εκείνος πάλι δεν βγάζει τον Baez που είναι μπροστά του αλλά προσπαθεί να ακουμπήσει τον δρομέα που έρχεται. Όμως δεν τον προλαβαίνει και ο Contreras σκοράρει.

Και τα βάσανα για την άμυνα των Pirates δεν σταματάνε εδώ. Ο Baez (είπαμε στην αρχή ότι είναι παιχτούρα) βλέπει ότι η πρώτη βάση είναι άδεια, καθώς ο πρωτοβασέος είναι στο σπίτι ενώ ο δευτεροβασέος των Πειρατών (κι αυτός αποσβολωμένος από αυτά που βλέπει) δεν έχει πάει να καλύψει την πρώτη βάση. Έτσι ο Baez φτάνει και είναι safe στην πρώτη βάση. Όμως ο catcher των Pirates που τελικά έκανε την πάσα στην πρώτη βάση, είναι κι αυτός άστοχος, οπότε η μπάλα φεύγει προς το outfield. Έτσι ο Baez σηκώνεται και τρέχει τώρα προς τη δεύτερη βάση. Φτάνει και εκεί ασφαλής καθώς η πάσα που έρχεται από το outfield φεύγει και από τον Short Stop των Πειρατών και καταλήγει στα χέρια του παίκτη της τρίτης βάσης, απ’ τον οποίο ξεκίνησε στην αρχή της φάσης.

Τώρα πια κανένας από τους θεατές δεν γελάει, εκείνοι όμως που έχουν ξεκαρδιστεί είναι οι παίκτες των Cubs, οι οποίοι ξέρουν ότι αυτή η φάση θα καταγραφεί στα ιστορικά βίντεο που αποδεικνύουν ότι τελικά υπάρχει πάντα κάτι καινούργιο να δεις στο Baseball.

Υ.Γ. Ο επόμενος ροπαλιστής των Cubs, χτύπησε τη μπάλα και έτσι ο Baez μετά από αυτή την περιπέτεια σκόραρε, ενώ (φυσικά) μετά απ’ όλα αυτά οι Cubs κέρδισαν το παιχνίδι.

Απολαύστε το:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς