21.7 C
Athens

VNL: Ο Παγένκ εντυπωσίασε, αλλά η Σλοβενία ηττήθηκε από τη Σερβία στο ριμέικ του τελικού του Eurovolley

Ο τελικός του Eurovolley 2019 ανάμεσα σε Σερβία και Σλοβενία (τότε που οι Σέρβοι αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης) αναβίωσε στην πρεμιέρα του Volleyball Nations League στη «φούσκα» του Ρίμινι, με τους Σέρβους να πανηγυρίζουν τη νίκη με 3-1 σετ (22-25, 25-18, 36-34, 25-18).

Οι Σλοβένοι περίπου 20 μήνες μετά από εκείνη την αναμέτρηση και στην πρώτη τους συμμετοχή στο μεγάλο τουρνουά (VNL), έδειξαν ξανά πως διαθέτουν εξαιρετικό υλικό σε όλες τις θέσεις και είχαν αρκετά κέρδη παρά την ήττα.

Ο Αλέν Παγένκ που από του χρόνου θα κοσμεί τα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, πιστοποίησε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση με μια γεμάτη εμφάνιση απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Ο 35χρονος κεντρικός σημείωσε 10 πόντους (6/8 επ., 3 μπλοκ, 1 άσο) και εντυπωσίασε με την άνεση με την οποία τελείωσε τις επιθέσεις που πήρε (75% αποτελεσματικότητα!). Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο ακραίος του Φοίνικα, Ζίγκα Στερν (είχε 2/2 επ.), ενώ δεν έπαιξε ο νεοαποκτηθείς κεντρικός του Παναθηναϊκού, Σάσο Στάλεκαρ.

Για τους Σέρβους πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντράζεν Λούμπουριτς με 29π., ενώ 22 είχε ο Ούρος Κοβάτσεβιτς. Σημειώνεται πως ο πρώην κεντρικός του Ολυμπιακού, Αλεξάνταρ Όκολιτς δεν βρίσκεται στην αποστολή για τα παιχνίδια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς