17.3 C
Athens

Παραμένουν μέχρι και το τέλος του 2022 οι 5 αλλαγές στο ποδόσφαιρο

Τη διατήρηση των πέντε αλλαγών σε όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις μέχρι και το τέλος του 2022 ανακοίνωσε η IFAB, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παράταση πήρε το δικαίωμα που είχαν οι ομάδες τη σεζόν 2020-21 σε πέντε αλλαγές, καθώς όσο εξακολουθεί να υπάρχει ανάμεσά μας η πανδημία του κορωνοϊού, το ειδικό καθεστώς διαχείρισης είναι αναγκαίο.

Για τον λόγο αυτό, και προκειμένου να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν πιο ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή αγώνων το απόγευμα της Παρασκευής (28/5), το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου, έκανε γνωστό πως οι ομάδες θα εξακολουθούν να έχουν το δικαίωμα για πέντε αλλαγές, σε όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, πως ο ειδικός κανονισμός των πέντε αλλαγών που εφαρμόστηκε σε όλα τα πρωταθλήματα, πλην της Premier League, θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ισχύ και τη νέα σεζόν, ενώ θα ισχύσει και στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 που θα γίνει τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο στο Κατάρ.

«Κατά τη διάρκεια τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της IFAB που πραγματοποιήθηκε σήμερα (28/5) μέσω τηλεδιάσκεψης, τα μέλη συμφώνησαν να επεκτείνουν την προσωρινή τροποποίηση του νόμου 3 – Οι παίκτες, που επιτρέπει στις ομάδες να χρησιμοποιούν έως και πέντε αναπληρωματικούς ανά αγώνα, για όλους τις διοργανώσεις υψηλού επιπέδου που έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Η απόφαση προκύπτει μετά από μία παγκόσμια ανάλυση του συνεχιζόμενου αντίκτυπου του COVID-19 στο ποδόσφαιρο, καθώς και μετά από σχετικές παρουσιάσεις που έγιναν από διάφορους βασικούς ενδιαφερόμενους από όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα.

Η IFAB θα συνεχίσει να επανεξετάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας στο ποδόσφαιρο και να διαβουλεύεται με τους ενδιαφερόμενους για αυτό το σημαντικό ζήτημα ευημερίας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η IFAB.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς