14.9 C
Athens

Το αντίο του Πίρλο στη Γιουβέντους: Δεν μετανιώνω που ανέλαβα

Ο Αντρέα Πίρλο αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Γιουβέντους και θέλησε να αποχαιρετήσει τους «μπιανκονέρι» με μία μακροσκελή ανάρτηση στα social media, φροντίζοντας να ξεκαθαρίσει πως δεν μετανιώνει για την απόφασή του να αναλάβει την ομάδα.

Παρότι ο Ιταλός τεχνικός κατέκτησε το κύπελλο και το supercoppa, η απώλεια του πρωταθλήματος, αλλά και η μηδαμινή αγωνιστική βελτίωση τον οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου, έναν χρόνο νωρίτερα.

Ο 42χρονος με τη σειρά του αποχαιρέτησε τη Γιουβέντους μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, τονίζοντας πως παρά την εξέλιξη δεν μετανιώνει για την απόφασή του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Βέκια Σινιόρα.

«Η πρώτη μου σεζόν ως προπονητής ολοκληρώθηκε. Ήταν μια χρονιά γεμάτη ένταση, περίπλοκη, αλλά ακόμη κι έτσι όμορφη. Όταν κλήθηκα από τη Γιουβέντους, ποτέ δεν σκέφτηκα το ρίσκο που αναλάμβανε, αν και ήταν προφανές. Κυριάρχησε ο σεβασμός στα χρώματα της ομάδας και η επιθυμία να είμαι στην κορυφή του πρότζεκτ που είχα οραματιστεί.

Αν γύριζα το χρόνο πίσω θα έκανα την ίδια επιλογή και πάλι γνωρίζοντας όλα τα εμπόδια σε αυτή τη δύσκολη εποχή για όλους, που με εμπόδισαν να εφαρμόσω καλύτερα τις ιδέες μου και τον τρόπο παιχνιδιού μου. Όμως έστω κι έτσι πέτυχα τους στόχους που είχα θέσει εξ αρχής.

Η περιπέτεια αυτή, παρότι είχε ένα τέλος που δεν περίμενα, έκανε ακόμη πιο ξεκάθαρο ποιο θέλω να είναι το μέλλον μου, το οποίο θέλω να είναι τόσο γεμάτο όσο ως ποδοσφαιριστής. Είναι ώρα να επιστρέψω στο παιχνίδι με νέες προκλήσεις. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια της Γιουβέντους, που ήταν στο πλευρό μου αυτή τη σεζόν», έγραψε χαρακτηριστικά ο Πίρλο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς