14.1 C
Athens

Χατζηνικολάου σε Ολυμπιακό: Σταματήστε να προκαλείτε ένταση, η απλόχερη αγάπη του ΠΑΟ πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια

Με μια μακροσκελή επιστολή που φέρει την υπογραφή της, η Όλγα Χατζηνικολάου δίνει στον Ολυμπιακό την απάντηση που εδώ και καιρό οι Ερυθρόλευκοι περιμένουν από τα αρμόδια όργανα, επιτίθεται στην πρώην ομάδα της και μεταξύ άλλων αναφέρει πως «ο ανθρώπινος τρόπος» που την προσέγγισαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, «η απλόχερη αγάπη, η υπομονή που επέδειξαν μέχρι την τελική δικαίωση μου θα έπρεπε να διδάσκονται σε σεμινάρια αθλητικής παιδείας».

Ο συντάκτης της επιστολής ωστόσο, στην προσπάθειά του να αποθεώσει τον Παναθηναϊκό και να μειώσει τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας, μπερδεύτηκε ολιγον τι, απαντώντας εμμέσως στον Λευτέρη Αυγενάκη για άλλο θέμα (την καταγγελία του στα αρμόδια δικαστικά όργανα για «συμπαιγνία ΕΟΚ και σωματείων»), χρησιμοποιώντας τον όρο «συμπαιγνία» που εκθέτει την αθλήτρια η οποία δέχτηκε να μπει η υπογραφή της στο κάτωθι κείμενο. Το οποίο περιέχει και ανακρίβειες (πέραν των αναφορών στον ΕΣΚΑΝ που δεν υφίσταται πλέον, αφού το νέο όργανο λέγεται ΕΟΚΑΝ) που μονάχα κάποιο υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΟΚ θα μπορούσε να υπαγορεύσει…

Αναλυτικά η επιστολή που φέρει την υπογραφή της Όλγας Χατζηνικολάου

«Φίλες και φίλοι του μπάσκετ

Η επιστροφή μου στον αγωνιστικό χώρο έγινε καθόλα νόμιμα και είναι απόλυτα κατοχυρωμένη νομικά.

Ακολούθησα και τήρησα πιστά όλα τα νόμιμα μέσα που οι νόμοι μου παρείχαν για την επιστροφή μου στο άθλημα που αγαπώ εδώ και τριάντα χρόνια.

Θα έπρεπε να γνωρίζουν στον Ολυμπιακό ώστε να μην παραπληροφορούν τον κόσμο ότι με την αλλαγή του Παγκόσμιου Κανονισμού Αντιντόπινγκ, που έχει ενσωματωθεί στην Ελληνική νομοθεσία με το νόμο Ν. 4791/2021 την εξουσία για τη διαχείριση όλων των εκκρεμών υποθέσεων ακόμη και αυτών που έχουν κριθεί τελεσίδικα με δικαστικές αποφάσεις, των οποίων η ποινή δεν έχει ακόμη εκτελεστεί, την έχει μεταβιβάσει ο WADA στον Εθνικό μας Οργανισμό E.Σ.K.A.N, ο οποίος αποφασίζει κατά την κρίση του για την περαιτέρω εξέλιξή τους.

Η απόφαση του ΕΣΚΑΝ γίνεται σεβαστή από όλους, με δικαίωμα έφεσης, από την οποία, ήδη, η FIBA, με γραπτό κείμενό της έχει παραιτηθεί. Μήπως και ο νέος παγκόσμιος κανονισμός αντι-ντόπινγκ της WADA και η FIBA έστησαν κάποια συμπαιγνία εις βάρος κάποιου σωματείου;

Επομένως με την νόμιμη και έγκυρη απόφαση του ΕΣΚΑΝ και με την Προκήρυξη του πρωταθλήματος της ΕΟΚ, ως αυτή τροποποιηθείσα λόγω covid-19, ισχύει, η ΕΟΚ εξέδωσε, 100% νόμιμα, το δελτίο μου.

Το τελευταίο καιρό παρακολουθώ να εκτυλίσσεται, με αναιτιολόγητο μένος, ένας «ανένδοτος» αγώνας εναντίον μου από τον συγκεκριμένο σύλλογο, ο οποίος δεν έχει κανένα λογικό έρεισμα, και καμία νομιμοφάνεια.

Εμμένουν, εκβιάζουν και απειλούν θεσμικούς Φορείς χωρίς να έχουν οποιοδήποτε δικαίωμα.

Την υπόθεσή μου, όπως προβλέπεται από το νόμο και τις Διεθνείς Συμβάσεις, τη διαχειρίστηκαν Ελληνικοί και Διεθνείς θεσμικοί Φορείς, οι οποίοι ήσαν και οι μόνοι αρμόδιοι, τηρούντες τον αναγκαίο κανόνα της πλήρους εχεμύθειας για την προστασία των προσωπικών μου δεδομένων.

Το αθλητικό σωματείο του Ολυμπιακού ουδεμία ανάμειξη, σε οποιοδήποτε στάδιο της όλης διαδικασίας, είχε, ούτε είχε το δικαίωμα να παρέμβει, ούτε να καταστεί διάδικος, και ως εκ τούτου δεν έχει κανένα δικαίωμα και κανένα έννομο συμφέρον να ζητά έγγραφα από τον προσωπικό μου φάκελο, τον οποίο, ως είναι υποχρεωμένοι, προστατεύουν οι θεσμικοί Φορείς, διότι άλλως ευθύνονται βάσει του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Κυρίες και κύριοι,

πραγματικά λυπάμαι για την όλη στάση σας στην υπόθεσή μου.

Η διαδικασία, που ακολουθεί ο σύλλογός σας για να υποστηρίξετε, τα δήθεν συμφέροντά σας είναι πλήρως λανθασμένη και τούτο θα σας το διαβεβαιώσουν ασφαλώς οι νομικοί σας σύμβουλοι.

Το δελτίο μου εκδόθηκε νόμιμα, και νόμιμα εντάχθηκα στο σωματείο του Παναθηναϊκού και νόμιμα αγωνίστηκα στους τελικούς αγώνες του Πρωταθλήματος.

Θα πρέπει να τονίσω ότι επιφυλάσσομαι ρητά για όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου για οποιαδήποτε τυχόν βλάβη υποστώ από τις έκνομες ενέργειές σας.

Πιθανότατα, μόνο επικοινωνιακοί λόγοι σας οδήγησαν σε αυτό το μονοπάτι των συνεχών ενστάσεων. Είτε δεν γνωρίζετε τους νόμους, είτε ηθελημένα τους καταπατάτε, το αποτέλεσμα είναι ίδιο.

Οι αγώνες κερδίζονται στον αγωνιστικό χώρο από εμάς τους αθλητές και τις αθλήτριες, οι οποίοι, ιδρώνουμε χιλιάδες φανέλες και καταπονούμε το σώμα μας με καρτερία. Σε έναν αγώνα, όμως, δεν υπάρχει μόνο η νίκη, υπάρχει και η ήττα και οι αθλητές γνωρίζουν να τη διαχειρίζονται γιατί αυτό απαιτεί το «ευ αγωνίζεσθαι».

Με ρίξατε στον Καιάδα από την πρώτη άτυχη στιγμή της ταλαιπωρίας μου και πετύχατε την παγκόσμια πρώτη διασύροντάς με δημόσια, ενώ, ως σύλλογος που αγωνιζόμουν τότε είχατε νομική και ηθική υποχρέωση και οφείλατε να προστατεύσετε το τεκμήριο της αθωότητας που αποτελεί πανανθρώπινη αξία.

Με την απαράδεκτη καθολικά στάση σας απέναντι σε ένα δικό μου λάθος, δημοσιοποιώντας προσωπικά δεδομένα, πλήξατε καίρια την αξιοπρέπειά μου, την προσωπικότητά μου και επιχειρήσατε να δώσετε βορά μία αθλητική καριέρα, η οποία επί μία τριακονταετία, ήταν υποδειγματική και τίμησε τα Ελληνικά χρώματα σε όλες τις Διεθνείς διοργανώσεις, που συμμετείχα. Τιμωρήθηκα για το λάθος μου από τους αρμόδιους φορείς, εσείς όμως επιλέξατε τότε να με σταυρώσετε δημόσια.

Είμαι υποχρεωμένη να διαχωρίσω ένα μεμονωμένο άτομο από τον σύλλογό σας, τον Κύριο Γιώργο Λεριώτη, που με στήριξε στην μεγάλη ταλαιπωρία μου, και τον ευχαριστώ θερμά και δημόσια.

Ήταν, όμως, πλέον δική μου ενσυνείδητη επιλογή να ενταχθώ στον ιστορικό αθλητικό σύλλογο του Παναθηναϊκού, ο οποίος με πλήρη στήριξη με ενέταξε στη μεγάλη οικογένεια του και μου έδωσε απλόχερα την ώθηση να ξαναβρεθώ στους αγαπημένους μου αγωνιστικούς χώρους και να γίνω μέλος της ομάδας, κάνοντας αυτό που αγαπώ. Ο ανθρώπινος τρόπος που με προσέγγισαν, η απλόχερη αγάπη, η υπομονή που επέδειξαν μέχρι την τελική δικαίωση μου θα έπρεπε να διδάσκονται σε σεμινάρια αθλητικής παιδείας και η προσφορά μου στους τελικούς ήταν η ελάχιστη ανταπόδοση.

ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.

ΚΑΜΙΑ ΒΛΑΒΗ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟ.

ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

ΜΗΝ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΡΙΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΙΚΟ ΕΡΕΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΩ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ.

Αθήνα 26/5/2021

Όλγα Χατζηνικολάου».