27.5 C
Athens

Ολυμπιακός: Δεν μπορεί να φύγει έτσι απλά ο Καμαρά!

Ο Μαντί Καμαρά μπορεί να έστειλε μήνυμα αποχαιρετισμού ύστερα από τρία χρόνια, αλλά ο Ολυμπιακός πρέπει να ικανοποιηθεί και οικονομικά έχοντας υψηλές απαιτήσεις για την παραχώρηση του 24χρονου μέσου

Το διαδικτυακό μήνυμα του Μαντί Καμαρά, λίγα λεπτά μετά το φινάλε του τελικού Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ (22/5), θεωρήθηκε από την πλειοψηφία ως αποχαιρετιστήριο προς τον Ολυμπιακό και προάγγελος μεταγραφής στο εξωτερικό.

Δεν αποτελεί μυστικό, άλλωστε, ότι ο μέσος από τη Γουινέα αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας, τη δεδομένη χρονική στιγμή, και το όνομά του συζητείται σοβαρά στη μεταγραφική αγορά ενόψει της νέας σεζόν. Αυτό το καλοκαίρι θεωρείται κομβικό και ο Ολυμπιακός αναμένεται να μπει σε σοβαρές διαπραγματεύσεις με τις ομάδες που θα επιχειρήσουν επίσημα να ολοκληρώσουν τη μεταγραφή.

Είναι ξεκάθαρο πως ο ίδιος ο διεθνής ποδοσφαιριστής θεωρεί ότι ήρθε η ώρα για το βήμα σε ένα ανώτερο Πρωτάθλημα από το ελληνικό. Για αυτό και όλη η πρόσφατη ιστορία με την αλλαγή ατζέντη, την οποία ο Πιερ Ισά αμφισβητεί. Είναι εμφανές πως η πλευρά του 24χρονου κεντρικού χαφ δουλεύει εδώ μήνες προς αυτήν την κατεύθυνση, με ομάδες από την Αγγλία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία να έχουν εκδηλώσει φιλολογικό ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Ύστερα από τρία χρόνια στον Ολυμπιακό, ο Καμαρά επιθυμεί την επόμενη πρόκληση στην καριέρα του. Σεβαστό, αλλά και ο σύλλογος έχει φροντίσει να πάρει τα μέτρα του. Πρόσφατα, ο Πρωταθλητής Ελλάδας ανανέωσε το συμβόλαιο του Καμαρά έως το καλοκαίρι του 2024, αυξάνοντας κατά πολύ και για τρίτη φορά τις ετήσιες απολαβές του.

Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο πως ο παίκτης βρίσκεται στο στόχαστρο για πολλές ευρωπαϊκές ομάδες ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Ο Ολυμπιακός, όμως, έχει θέσει ως μίνιμουμ τα 20.000.000 ευρώ για την παραχώρησή του, ενώ σύμφωνα με κάποιες πηγές το ποσό που αξιώνει ανέρχεται ακόμα και στα 25.000.000 ευρώ! Αν οι Ερυθρόλευκοι δεν ικανοποιηθούν οικονομικά σε απόλυτο βαθμό δεν πρόκειται να παραχωρήσουν τον Μαντί Καμαρά. Αυτή είναι η ουσία και η πραγματικότητα, μέχρι στιγμής.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς