18.7 C
Athens

Το ιστορικό ρεκόρ του Ρονάλντο σε Premier League, La Liga και Serie A

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο τερμάτισε πρώτος σκόρερ στη Serie A, έχοντας πετύχει 29 γκολ τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα και έσπασε ένα ιστορικό ρεκόρ, αφού είναι ο μοναδικός παίκτης που κατάφερε να βγει πρώτος σκόρερ σε τρία κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Μπορεί ο Αντρέα Πίρλο να άφησε εκτός τον Ρονάλντο από την τελευταία αναμέτρηση της Γιουβέντους με την Μπολόνια (1-4), ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον Πορτογάλο σταρ από το να πετύχει ένα νέο επίτευγμα.

Σίγουρα η φετινή σεζόν δεν κύλησε για τους «μπιανκονέρι» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τη Βέκια Σινιόρα να παλεύει μέχρι την τελευταία στιγμή για να εξασφαλίσει την έξοδό της στο Champions League.

Παρόλα αυτά, το φινάλε της σεζόν άφησε «γλυκιά» γεύση στον CR7, αφού τερμάτισε πρώτος στην κατάταξη των σκόρερ της Serie A με 29 γκολ και κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι. Την ίδια στιγμή μάλιστα, έσπασε ένα μυθικό ρεκόρ, επιβεβαιώνοντας γιατί θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, ο 36χρονος έγινε ο πρώτος παίκτης που κατάφερε να κερδίσει από τουλάχιστον ένα χρυσό παπούτσι σε Premier League, La Liga και Serie A.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς