25 C
Athens

Πόλο: Ο μυθικός Ολυμπιακός σκορπάει… τρόμο!

Η αμφισβήτηση μετατράπηκε σε επιπλέον «όπλο» μέσα στην πισίνα! Ήδη, ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 6 τρόπαια στα δύο τμήματα υδατοσφαίρισης και περιμένει, τουλάχιστον, ένα ακόμα για τη σεζόν 2020/21!

Στη σεζόν όπου αμφισβητήθηκε έντονα (στα λόγια, κυρίως) η κυριαρχία του Ολυμπιακού λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στον παγκόσμιο αθλητισμό και δύο συγκεκριμένες ομάδες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κακή συγκυρία για τα ερασιτεχνικά τμήματα (Απόλλων Σμύρνης, Βουλιαγμένη), η αντρική ομάδα πόλο των Ερυθρόλευκων παρέμεινε σαρωτική στο πέρασμά της! Και μαζί με το γυναικείο τμήμα του συλλόγου, που και αυτό διατηρήθηκε σε υψηλό επίπεδο και κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, ο Αυτοκράτορας και της ελληνικής υδατοσφαίρισης συνεχίζει να σκορπάει… τρόμο!

Απομένουν οι τελικοί για την Α1 Γυναικών κόντρα στη Βουλιαγμένη, όπου ο Θρύλος θα διεκδικήσει το 12ο Πρωτάθλημα της ιστορίας του και 8ο συνεχόμενο (!), αλλά ο Ολυμπιακός μετράει, ήδη, 6 τρόπαια στο πόλο για τη σεζόν 2020/21! Και μέσα σε μία ημέρα, με διαφορά δύο ωρών, κατέκτησε δύο Κύπελλα Ελλάδας στο κολυμβητήριο του Λαιμού! Αυτός είναι ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός και την εποχή της πανδημίας. Κυρίαρχος και «Κουπάτος»!

Πόλο

Η αντρική ομάδα του Ολυμπιακού συνέτριψε την ΑΕΚ με 20-4 και κατέκτησε το 22ο Κύπελλο Ελλάδας (σε 29 τελικούς) και 19ο νταμπλ στην ιστορία του τμήματος. Είχε προηγηθεί το 35ο Πρωτάθλημα Ελλάδας κόντρα στο ΝΟΒ με τρεις-μία νίκες στη σειρά των τελικών!

Το τελικό 20-4 απέναντι στην «πρωτάρα» ΑΕΚ αποτελεί και τη μεγαλύτερη διαφορά στην ιστορία των 43 τελικών του Κυπέλλου Ελλάδας! Η δουλειά, βέβαια, είχε γίνει στον ημιτελικό (22/5, 9-7), όπου ο Ολυμπιακός με εκπληκτική άμυνα και επιθετικό ένστικτο στα κρίσιμα σημεία νίκησε τη Βουλιαγμένη και ξεπέρασε τον μεγαλύτερο σκόπελο για την κατάκτηση του τροπαίου. Κάπως έτσι, ο Αυτοκράτορας της πισίνας έφτασε τις τέσσερις νίκες κόντρα στο ΝΟΒ, μέσα σε διάστημα 12 ημερών, δίνοντας μία ακόμα ηχηρή απάντηση σε όλους όσοι τον αμφισβήτησαν αυτήν την περίεργη σεζόν για τον αθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο!

Η ομάδα-μύθος του ελληνικού αθλητισμού κατέκτησε για 9η συνεχόμενη χρονιά το Πρωτάθλημα, ενώ στις αρχές της σεζόν είχε κατακτήσει και το 5ο Σούπερ Καπ Ελλάδας (σ.σ.: τρίτο σερί) στην ιστορία του τμήματος, επικρατώντας του Εθνικού με 21-6 στο Παπαστράτειο (3/10/2020). Οπότε, συνολικά, σε μία σεζόν με το μπάτζετ μειωμένο λόγω πανδημίας, ο Ολυμπιακός κατέκτησε τα πάντα στην Ελλάδα (Σούπερ Καπ, Πρωτάθλημα, Κύπελλο). Πλέον, οι Ερυθρόλευκοι αφοσιώνονται στο Final-8 του LEN Champions League, το οποίο θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι (3-5/6). Δεν είναι το φαβορί, αλλά παραμένουν συνεπείς και βρίσκονται σε ένα ακόμα κορυφαίο ραντεβού της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης.

Όσο για τις Γυναίκες; Η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού έκανε την αρχή στις 3 Οκτωβρίου του 2020, κατακτώντας το πρώτο Σούπερ Καπ της ιστορίας στη γυναικεία υδατοσφαίριση με νίκη 30-4 (!) επί του Νηρέα Χαλανδρίου στο κολυμβητήριο του Πειραιά. Το Μεγάλο Σάββατο (1/5/2021), η ομάδα του Χάρη Παυλίδη κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, επικρατώντας της Ντουναϊσβάρος με 7-6 στη Βουδαπέστη και κατακτώντας την Ευρωλίγκα για δεύτερη φορά στην ιστορία της, ενώ αυτό είναι το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του γυναικείου τμήματος!

Έτσι, το απόγευμα της Κυριακής (23/5/2021), ήρθε ένα ακόμα τρόπαιο. Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Βουλιαγμένη με 11-8 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αν και βρέθηκε να χάνει 5-1 μετά το τέλος στο πρώτο οκτάλεπτο. Αυτό ήταν και το πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι των Ερυθρόλευκων στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, εντός συνόρων, καθώς όλες οι προηγούμενες νίκες τους είχαν σημειωθεί με χαρακτηριστική ευκολία και μεγάλα σκορ. Οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης έδειξαν χαρακτήρα και προσωπικότητα, κάνοντας μία σπουδαία ανατροπή στα τελευταία τρία οκτάλεπτα του τελικού. Αυτό είναι το 3ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του τμήματος υδατοσφαίρισης Γυναικών, σε σύνολο τεσσάρων διοργανώσεων!

Το μυθικό τμήμα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού και οι μυθικές ομάδες του έχουν κατακτήσει, ήδη, 6 τρόπαια στη σεζόν 2020/21 και περιμένει, τουλάχιστον, ένα ακόμα από τις αθλήτριες του Χάρη Παυλίδη. Απόλυτος σεβασμός και ένα μεγάλο και θερμό χειροκρότημα για το αντρικό και το γυναικείο τμήμα πόλο του μεγαλύτερου πολυαθλητικού οργανισμού της Ευρώπης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς