18.1 C
Athens

Γενηδουνιάς: Σημασία έχει να σηκώνουμε τις κούπες!

Διαβάστε τι δήλωσαν στο olympiacossfp.gr οι νταμπλούχοι Ελλάδας, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε την ΑΕΚ με 20-4 στον τελικό του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας και κατέκτησε το 22ο Κύπελλο της ιστορίας του. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, στάθηκε στην κομβική βοήθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη, λέγοντας: «Ήταν μία δύσκολη χρονιά, ξεκίνησε με προβλήματα, έπρεπε να χαμηλώσουμε πολύ το μπάτζετ για να αντεπεξέλθουμε στα προβλήματα που προέκυψαν λόγω της πανδημίας.

Εκεί η βοήθεια του κ. Μαρινάκη για μία ακόμα φορά ήταν καταλυτική, κάναμε την καλύτερη ομάδα που μπορούσαμε με αξιώσεις να κατακτήσει τους δύο εγχώριους τίτλους και στο τέλος τα καταφέραμε άξια και με σχετική ευκολία να τους κατακτήσουμε και τους δύο και να έχουμε την ομάδα μας στις οκτώ καλύτερες της Ευρώπης και να διεκδικούμε μία θέση παραπάνω.

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός, ξεπερνάει πάντα τα προβλήματα, πάντα υπάρχουν οι άνθρωποι που θα δώσουν πνοή στον Ερασιτέχνη. Δεν μπορείς να ξεγράψεις τον Ολυμπιακό, στις δύσκολες στιγμές ξαναγεννιέται και δημιουργεί μία μίνι αυτοκρατορία, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα».

Ο MVP του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, τόνισε πως το σημαντικό είναι ο Ολυμπιακός να κατακτά τίτλους: «Μία δύσκολη χρονιά για εξωαγωνιστικούς λόγους, τέλος καλό όλα καλά, πετύχαμε τους δύο στόχους. Έχουμε ακόμα το ευρωπαϊκό, από την Τρίτη ξεκινάμε πάλι δουλειά. Η προσωπική μου διάκριση μικρή σημασία έχει, σημασία έχει να σηκώνουμε τις κούπες».

Ο Μανώλης Ζερδεβάς αναδείχτηκε καλύτερος τερματοφύλακας του Final-4 και επισήμανε: «Διατηρήσαμε όλους τους εγχώριους τίτλους και είμαι πολύ υπερήφανος για αυτό. Μία περίεργη χρονιά για εμάς λόγω του ιού και της ομάδας που είχαμε, αποδείξαμε πως ο Ολυμπιακός είναι πάντοτε το φαβορί και νιώθω πολύ ευγνώμων για όλους τους αγώνες που νικήσαμε. Η χρονιά δεν έχει τελειώσει, θα πάμε στο Βελιγράδι όσο πιο έτοιμοι γίνεται, να παλέψουμε με τις πιθανότητές μας».

Ο Δημήτρης Σκουμπάκης είπε: «Πολύ ωραίο συναίσθημα να κατακτάς τίτλο, δύσκολο-εύκολο παιχνίδι είναι ένας τίτλος, θα τον χαρούμε σαν να ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι. Παίξαμε ένα πολύ καλό ματς με τη Βουλιαγμένη, προκριθήκαμε στον τελικό και μας αξίζει ο τίτλος».

Τέλος, ο Θανάσης Χρυσοσπάθης τόνισε: «Ακόμα ένας τίτλος σε λίγες ημέρες. Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι, καθώς έπρεπε σε λίγες μέρες να ανασυγκροτηθούμε, να ξεκουραστούμε, να βάλουμε το μυαλό μας στη θέση του και να πάρουμε το Κύπελλο που ήταν βασικός μας στόχος φέτος. Τα καταφέραμε, ήταν ένα δύσκολο νταμπλ φέτος και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που τα καταφέραμε».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς