19.7 C
Athens

Ρουμενίγκε: Ο Λεβαντόφσκι είναι καλύτερος από τον Ρονάλντο και τον Μέσι

Την πεποίθησή του ότι ο Ρόμεπρτ Λεβαντόφσκι θα σπάσει το απόγευμα του Σαββάτου (22/5) το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ εξέφρασε ο πρόεδρος της Μπάγερν, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, ο οποίος μάλιστα τόνιζε ότι ο Πολωνός φορ είναι καλύτερος των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Κόντρα στην Άουγκσμπουργκ το απόγευμα του Σαββάτου οι Βαυαροί θα ολοκληρώσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και επίσημα θα λάβουν το στέμμα της πρωταθλήτριας Γερμανίας. Την ίδια στιγμή, ο Λεβαντόφσκι έχει την ευκαιρία, σκοράροντας μόλις ένα γκολ να φτάσει τα 41 σε μία σεζόν και να καταρρίψει το ιστορικό ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ.

Όπως είναι λογικό, ο Ρουμενίγκε αποθέωσε τον Πολωνό σούπερ σταρ, υποστηρίζοντας πως έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από τον Μίλερ, ενώ ξεκαθάρισε πως πρόκειται για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή παγκοσμίως, ξεπερνώντας το κορυφαίο δίδυμο της τελευταίας δεκαετίας Μέσι – Ρονάλντο.

«Έλαβε το βραβείο της FIFA για τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, οπότε για μένα η υπόθεση είναι ξεκάθαρη. Έχουν εμφανισθεί μεγάλα ταλέντα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όπως ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Ωστόσο, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι σήμερα ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Κατά τη γνώμη μου, είναι σήμερα καλύτερος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι», τόνισε χαρακτηριστικά στο «Wirtualna Polska» και πρόσθεσε:

«Όταν ο Γκερντ Μίλερ σημείωσε 40 γκολ το 1972, ήμουν πεπεισμένος ότι αυτό το κατόρθωμα δεν θα ξεπεραστεί ποτέ. Ήμουν απόλυτα σίγουρος για αυτό και για πολλά χρόνια δεν είχα αλλάξει γνώμη. Αλλά τότε ο Ρόμπερτ εμφανίστηκε και έχουμε ήδη δει κάτι μοναδικό, γιατί ακόμη και η ισοφάριση του ρεκόρ του Γκέρντ είναι απίστευτη.

Είμαι πεπεισμένος ότι ο Ρόμπερτ θα σκοράρει το 41ο γκολ του το Σάββατο. Οι φίλοι του σίγουρα θα τον βοηθήσουν, θα παρακολουθήσουμε ένα ιστορικό γεγονός».

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στον Μίλερ, όπου και στάθηκε κυρίως στη διαφορά που έχει με τον Πολωνό: «Ήμουν αρκετά τυχερός που έπαιξα με τονΜίλερ για πέντε χρόνια. Ήταν καταπληκτικός. Με μηδενικές πιθανότητες, μπορούσε να σκοράρει δύο γκολ. Έζησε για να σκοράρει γκολ. Ο Ρόμπερτ είναι διαφορετικός, είναι περισσότερο ομαδικός παίκτης, συμμετέχει περισσότερο στο παιχνίδι της ομάδας από τον Γκερντ, ο οποίος ήταν ο βασιλιάς της περιοχής του πέναλτι.

Έτσι, καθαρά στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, ο Ρόμπερτ έχει περισσότερα να προσφέρει, αλλά και οι δύο είναι υπέροχοι μύθοι».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς