19.5 C
Athens

Nέα απόρριψη στο αίτημα απελευθέρωσης του Αμερικανού πάστορα

Ο Ερντογάν τραβάει κι άλλο το σχοινί • Το δικαστήριο της Σμύρνης απέρριψε την αίτηση άρσης των περιοριστικών μέτρων

Περίπου ένα 24ωρο μετά την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, Αγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, τουρκικό δικαστήριο απέρριψε την αίτηση απελευθέρωσης του Αμερικανού πάστορα, Αντριου Μπράνσον.

Το δικαστήριο της Σμύρνης απέρριψε την αίτηση απελευθέρωσης του πάστορα Μπράνσον και νομικός του εκπρόσωπος λέει ότι πλέον μένει η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας.

Ολα, προς το παρόν, δείχνουν ότι ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να τραβήξει το σχοινί με τις ΗΠΑ, εν μέσω οικονομικού πολέμου που έχει ξεσπάσει, παρόλο που χθες πολλοί έσπευσαν να συνδέσουν την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με αυτή του Αμερικανού ευαγγελιστή πάστορα, θεωρώντας την πρώτη ως προπομπό της δεύτερης.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, το γεγονός ότι το δικαστήριο της Σμύρνης παραπέμπει σε άλλο δικαστήριο και πιο συγκεκριμένα στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας να σημαίνει κάποια εξέλιξη, ακόμα και ευνοϊκή, καθώς κάθε λεπτομέρεια έχει τη σημασία του.

Ο Αμερικανός πάστορας, αν και δεν βρισκόταν σε κάποια φυλακή, αλλά υπό κατ’ οίκον περιορισμό, στη Σμύρνη, είχε καταθέσει αίτημα άρσης των μέτρων περιορισμού, τα οποία περιελάμβαναν και την απαγόρευση εξόδου από την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον,  μέχρι να απελευθερωθεί ο Μπράνσον δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας συμβιβασμός, στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας με θύμα την τουρκική λίρα.

Ομως και ο Τραμπ έχει θέσει ως πρώτο όρο και έχει δηλώσει ότι θέλει πρώτα να δει τον Μπράνσον να φτάνει στις ΗΠΑ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς