14.9 C
Athens

Ινφαντίνο: Επιθυμία μας η διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε 2 χρόνια

Μιλώντας στο 71ο συνέδριο της FIFA ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ξεκαθάρισε ότι στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι η διεξαγωγή του Μουντιάλ, της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής γιορτής όπως την χαρακτήρισε, κάθε 2 χρόνια, αντί για 4 που είναι τώρα.

Σύμφωνα με τον Ινφαντίνο αυτός είναι ο πλέον κατάλληλος τρόπος προώθησης του αθλήματος, ώστε το ενδιαφέρον του κοινού παγκοσμίως για το άθλημα να παραμένει «ζεστό». Βέβαια η αρχική ιδέα του όλου εγχειρήματος ανήκει στον Αρσέν Βενγκέρ, που εδώ και 3 χρόνια ρίχνει πολλές σκέψεις στο τραπέζι της ομοσπονδίας για άμεσες και αναγκαίες αλλαγές στο ποδόσφαιρο.

«Είναι ένας τρόπος προώθησης του ποδοσφαίρου. Πρέπει να μελετήσουμε τι πρέπει να κάνουμε για να ανεβάσουμε κι άλλο το άθλημα. Έχουμε ανοιχτό μυαλό και ξέρουμε τι εκπροσωπεί το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι φίλαθλοι θέλουν να βλέπουν τους κορυφαίους» και πρόσθεσε για το οικονομικό κομμάτι:

«Οι Λίγκες κάνουν τζίρους δις κάθε χρόνο αλλά ποιος κερδίζει; Τα περισσότερα χρήματα πηγαίνουν σε 18-20 ομάδες και ελάχιστα στις υπόλοιπες. Η FIFA είναι ο μοναδικός οργανισμός που επιστρέφει χρήματα πίσω στο ποδόσφαιρο».

Όσον αφορά τις ημερομηνίες που πρέπει να βρεθούν μέσα στο πρόγραμμα της χρονιάς, ο Τζιάνι Ινφαντίνο δήλωσε τα παρακάτω: «Δεν ξεκινάμε με την λογική πω το πρόγραμμα είναι γεμάτο και τίποτα δεν αλλάζει. Έχουμε στο μυαλό μας πως το πρόγραμμα είναι άδειο και προσπαθούμε να βρούμε τις κατάλληλες ημερομηνίες για να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας. Περιμένω προτάσεις».

Οι σύλλογοι κυρίως της Ευρώπης αντιδρούν, καθότι θεωρούν ότι θα επηρεαστούν οι παίκτες τους σε όλα τα επίπεδα, ωστόσο οι αρμόδιοι της FIFA είναι αποφασισμένοι να το πάνε μέχρι τέλους.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς