14.3 C
Athens

MLB: Το σπαγγάτο του Tatis! (vid)

Θα μου πείτε «μα καλά; Πάλι για τον Tatis θα μας πεις;» Τί να κάνουμε ρε παιδιά; Αφού το παιδί δεν παίζεται. Μόλις γύρισε από έναν μικροτραυματισμό και έγινε πάλι είδηση. Φυσικά και θα μπορούσα να σας πω και για τους Giants (μου) οι οποίοι βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας με τις περισσότερες νίκες σε όλο το πρωτάθλημα, ενώ όλοι τους είχαν ξεγραμμένους και θεωρούσαν ότι θα βρίσκονται κάπου 20οι. Αλλά δεν θα σας πω γι’ αυτούς.

Επίσης θα μπορούσα να σας πω και για τα δύο No-Hitter* παιχνίδια που έγιναν σε δύο συνεχόμενες ημέρες. Ήδη μάλιστα έχουν καταγραφεί έξι No-Hitters φέτος όταν ο μέσος όρος είναι λίγο πάνω από δύο τη χρονιά. Μη θεωρήσετε βέβαια ότι έρχονται απαραιτήτως κι άλλα, καθώς κάποια φορά πέρασαν πάνω από τρία χρόνια μεταξύ δύο τέτοιων παιχνιδιών.

Επιστροφή στον Tatis. Το παιδί έχει άστρο. Την τελευταία φορά που είχε παίξει ήταν στις 9 Μαΐου, στην γιορτή της Μητέρας. Είχε έναν τραβηγματάκι και επέστρεψε στα γήπεδα την Τετάρτη 19 Μαΐου. Μάλιστα σαν αναμνηστικό από την γιορτή της Μητέρας, όπου όλα στην MLB είναι ροζ (τα παπούτσια, τα καπέλα, οι κάλτσες, τα ρόπαλα) ο Tatis είχε κρατήσει ένα ροζ πετσετένιο περικάρπιο. Για τύχη; Ποιος ξέρει.

Σε κάθε περίπτωση ήταν τύχη για εμάς που τον παρακολουθήσαμε, καθώς το παιδί αυτό έχει φέρει μία απίστευτη αύρα ανανέωσης με αυτά που κάνει μέσα στο γήπεδο.

Βρισκόμαστε λοιπόν στο δεύτερο inning με τον Tatis να ροπαλίζει πρώτος, καθώς για πρώτη φορά ο προπονητής του τον είχε βάλει 4ο στο batting order. Στη λεγόμενη θέση clean up, όπου θεωρητικά οι προηγούμενοι τρεις ροπαλιστές έχουν ανέβει στις βάσεις και έρχεται ο καλύτερος τέταρτος για να τις καθαρίσει με ένα γερό χτύπημα.

Ο Tatis χτύπησε όντως. Και έφτασε και στην πρώτη βάση. Εκεί όμως δεν έμεινε ήσυχος και έκλεψε την δεύτερη βάση. Και εδώ έγινε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Κάνοντας slide πρώτα με τα πόδια, για να μην χάσει την επαφή με την βάση και βγει out βρέθηκε να κάνει ένα πλήρες σπαγγάτο και μάλιστα έδειχνε και πολύ άνετος με αυτό, καταδεικνύοντας τις πολύ μεγάλες αθλητικές του ικανότητες. Δείτε το βίντεο, πραγματικά αξίζει!

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο μικρός Fernando (ο Junior ντε) συνέχισε να χτυπάει σε κάθε επίσκεψή του στο ρόπαλο. Εκτός από το πρώτο χτύπημα μίας βάσης, έκανε ένα χτύπημα δεύτερης βάσης, χτύπησε ένα homerun καταλήγοντας να είναι μόλις ένα χτύπημα τριών βάσεων από τον Cycle.

Παρένθεση εδώ: Hit for the Cycle σημαίνει να χτυπήσει ένας παίκτης μέσα σε ένα παιχνίδι τουλάχιστον τέσσερις φορές φτάνοντας στην πρώτη βάση, στην δεύτερη βάση στην τρίτη βάση και σε όλες τις βάσεις (homerun δηλαδή). Η σειρά είναι αδιάφορη. Κλείνει η παρένθεση.

Στην τέταρτη εμφάνιση του Tatis λοιπόν στο ρόπαλο, όλοι αναρωτιόντουσαν αν θα μπορούσε να κάνει ένα χτύπημα τριών βάσεων που του έλλειπε για τον κύκλο. Τελικά ο μικρός χτύπησε για δύο βάσεις και πολύ απλά δεν ολοκλήρωσε τον κύκλο. Έκανε όμως ακόμη μία παιχνιδάρα, χτύπησε τέσσερα στα τέσσερα, έβαλε έναν πόντο και έφερε με το ρόπαλό του άλλους δύο από τους τρεις συνολικά που σημείωσαν οι Padres στη νίκη τους εναντίον των Rokies.

* No-Hitter: Όταν η μία ομάδα δεν καταφέρνει να χτυπήσει τη μπάλα ώστε να στείλει δρομείς στις βάσεις. Όμως μπορεί ένας ή περισσότεροι επιθετικοί να πάνε στις βάσεις με άλλους τρόπους. Πχ περπάτημα ή hit – by – pitch.

Το No-Hitter πιστώνεται ως επιτυχία στον pitcher παρά το γεγονός ότι όλη η ομάδα έχει συνεισφέρει στην επίτευξη του δύσκολου αυτού έργου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς