15 C
Athens

Ολυμπιακός: 16 χρόνια από το 21ο Κύπελλο και την απίθανη γκολάρα του Ριβάλντο!

Ο Ολυμπιακός διεκδικεί το 29ο Κύπελλο Ελλάδας της ιστορίας του κόντρα στον ΠΑΟΚ (22/5, 21:00) και σαν σήμερα, πριν από 16 χρόνια, είχε κατακτήσει το 21ο Κύπελλο της ιστορίας του, στην Πάτρα!

Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνονται την Παρασκευή (21/5) από την 21η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Ολυμπιακό! Εκείνη τη σεζόν (2004/05), την πρώτη του στο νεότευκτο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Θρύλος είχε κατακτήσει το νταμπλ.

Στις 21 Μαΐου του 2005, οι Ερυθρόλευκοι είχαν επιβληθεί του Άρη με 3-0 στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο χάρη σε τρία γκολ που σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς πέτυχε δύο γκολ (57′ πέν., 90′), ενώ ενδιάμεσα (70′) ο Ριβάλντο είχε σκοράρει ένα επικό γκολ, επιχειρώντας με το αριστερό μία σέντρα-σουτ από θέση μέσα δεξιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ! Οι Ερυθρόλευκοι είχαν «εξαργυρώσει» μία δύσκολη σεζόν με την κατάκτηση τόσο του Πρωταθλήματος όσο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι στην Πάτρα ήταν το προτελευταίο παιχνίδι του Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα. Το τελευταίο του ματς με τον Θρύλο είχε καταγραφεί τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 25 Μαΐου του 2005, όταν ο Ολυμπιακός είχε νικήσει τον Ηρακλή με 1-0 στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, κατακτώντας το Πρωτάθλημα μέσα στη Θεσσαλονίκη με το «χρυσό» γκολ του Ριβάλντο στο 61′!

Ριβάλντο

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης (50′ Καστίγιο), Πάντος, Ανατολάκης, Κωστούλας, Ταραλίδης, Καφές (50′ Ζιοβάνι), Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Ριβάλντο, Οκκάς (84′ Στολτίδης).

Άρης (Γιώργος Χατζάρας): Πουρλιοτόπουλος, Παπαδόπουλος, Νάιντος, Κολτσίδας, Γόγολος, Πασσαλής, Μουράβσκι (68′ Σανχούρχο), Νεμπεγλέρας (66′ Αμπελάς), Καλλιμάνης (87′ Μαρκομιχάλης), Κουεμάχα, Μπενίσκος.

Τα highlights του τελικού, το 2005:

Κόσμος

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς