20.7 C
Athens

Αποκάλυψη New York Times: FIFA και Ινφαντίνο γνώριζαν για το εγχείρημα της ESL

Σε σημαντικές αποκαλύψεις προχώρησαν οι «New York Times», οι οποίοι κατηγορούν τον Τζάνι Ινφαντίνο ότι είχε πλήρη γνώση του εγχειρήματος της European Super League, αλλά και ότι είχε συνομιλίες με τους εκπροσώπους της λίγκας.

Δημοσίευμα των «New York Times» φέρεται να «καίει» τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με την πασίγνωστη εφημερίδα των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ινφαντίνο γνώριζε για τα σχέδια των στελεχών της ευρωπαϊκής λίγκας, η οποία λίγες μέρες μετά την ανακοίνωσή της κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.

Σαν «βόμβα» έσκασε στον ποδοσφαιρικό κόσμο η είδηση της ίδρυσης μίας κλειστής λίγκας, τα 12 ιδρυτικά μέλη των οποίων προέρχονταν από τα τρία κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Τότεναμ, Άρσεναλ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Μίλαν, Γιουβέντους, Ίντερ.

Οι έντονες αντιδράσεις ωστόσο, που το εγχείρημα αυτό προκάλεσε, με τους οπαδούς κάποιων των ομάδων να ξεσπούν έντονα, ανάγκασε εννέα από τους 12 συλλόγους να αποχωρήσουν λίγα 24ωρα αργότερα.

Μπορεί βέβαια, οι περισσότεροι να έμειναν έκπληκτοι στο άκουσμα της είδησης, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται πως ισχύει για όλους. Για την ακρίβεια, οι «New York Times» υποστηρίζουν πως ο Ινφαντίνο είχε πλήρη επίγνωση του τι επρόκειτο να συμβεί. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που φαίνεται να υπήρξαν μεταξύ του προέδρου της FIFA και εκπροσώπων της ESL λέγεται ότι συζητήθηκε η δυνατότητα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA.

Παράλληλα, τα στελέχη της Λίγκας ήθελαν να διασφαλίσουν την εγγύηση ότι οι παίκτες τους δεν θα τιμωρηθούν για τη συμμετοχή τους στο νέο διαγωνισμό. Το γεγονός αυτό, προκάλεσε την έκπληξη των εκπροσώπων της ESL, σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν εκείνοι διάβασαν την ανακοίνωση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας που αποδοκίμασε το εγχείρημά τους.

Παρόλα αυτά, στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η FIFA και Ινφαντίνο κράτησαν μία πιο μετριοπαθή στάση απέναντι στα γεγονότα, με την UEFA στην ουσία να είναι εκείνη, που ανέλαβε τον ρόλο του κακού και προανήγγειλε τιμωρίες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς