16.4 C
Athens

Ανέβηκε στη Super League ο Ιωνικός, σε μπαράζ με τον Παναιτωλικό η Ξάνθη (vid)

Η επιστροφή του Ιωνικού στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι γεγονός, με την ομάδα της Νίκαιας να παίρνει με δραματικό τρόπο την απευθείας άνοδο στη Super League επικρατώντας με ανατροπή με 2-1 του Εργοτέλη.

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, η ομάδα του Δημήτρη Σπανού πέτυχε τον στόχο της στο φινάλε-θρίλερ των πλέι οφ της Super League 2 και θα πάρει τη θέση της ΑΕΛ που υποβιβάστηκε.

ΜΕ ΔΕΚΑ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ

Οι Κρητικοί έκαναν εξαιρετικό ματς στη Νεάπολη, ωστόσο δεν γλίτωσαν την ήττα με ανατροπή μετά το 74′. Ο Κοκκίνης βρήκε δίχτυα με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού για τους φιλοξενούμενους με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή μετά το ωραίο γύρισμα του Μανουσάκη από τα αριστερά.

 

Η αποβολή του Τσέλιου όμως στο 72′ άλλαξε τα δεδομένα, καθώς στο φάουλ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι ο Μουμίν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κατσιμήτρου μετά την εκτέλεση του Ρόλε και από κοντά ισοφάρισε.

 

Το τελικό 2-1 που χάρισε την άνοδο στον Ιωνικό ήρθε στο 81ο λεπτό. Ο Πλατέλλας από τα αριστερά έβγαλε όμορφη σέντρα, ο Ρόλε έδωσε δίπλα του στον Μάναλη και εκείνος πέτυχε εύκολα το 6ο του γκολ στο πρωτάθλημα. Σημειώνεται πως στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων την κόκκινη κάρτα είδε για τον Εργοτέλη ο Πέιος.

ΣΕ ΜΠΑΡΑΖ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ Η ΞΑΝΘΗ, ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ

Ο Λεβαδειακός μπήκε με προβάδισμα ανόδου στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, ωστόσο στο φινάλε έμεινε με άδεια χέρια, αφού έχασε και τη δεύτερη θέση που οδηγεί σε μπαράζ με τον Παναιτωλικό.

Η Ξάνθη του Μπάμπη Τεννέ πανηγύρισε το τρίποντο στα Πηγάδια χάρη στο γκολ του Πάτρικ Έμπερτ στο 75ο λεπτό. Οι Ακρίτες έναν χρόνο μετά τον υποβιβασμό τους λόγω της υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας, θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν εφόσον ασφαλώς περάσουν το εμπόδιο της ομάδας του Αγρινίου.

Στο 75′ ο Παπάζογλου έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Σιατραβάνης δεν βρήκε την μπάλα, αυτή κατέληξε στον Έμπερτ που από κοντά έκανε το 1-0, σκορ που παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙ ΟΦ

Ξάνθη – Λεβαδειακός 1-0 (75′ Έμπερτ)

 

Ιωνικός – Εργοτέλης 2-1 (74′ Μουμίν, 81′ Μάναλης / 60′ Κοκκίνης)

 

Χανιά – Διαγόρας 2-0 (18′ Σουντουρά, 64′ Μπραμπίγια)

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ιωνικός 53 (απευθείας άνοδος)

——————————

2. Ξάνθη 51 (μπαράζ με Παναιτωλικό)

—————————–

3. Λεβαδειακός 50

4. Εργοτέλης 48

5. Χανιά 42

6. Διαγόρας 30

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς