21.5 C
Athens

Ολυμπιακός: Το παράδειγμα του Ανδρούτσου

Η συνέπεια του Θανάση Ανδρούτσου και η αγωνιστική «εκτόξευσή» του στο πρώτο μισό του 2021

Η εμφατική νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού με 4-1 στη Λεωφόρο (16/5), ως τελικό αποτέλεσμα και μόνο, βρέθηκε δικαίως στην πρώτη γραμμή.

Ωστόσο, κάποιες λεπτομέρειες σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι των Πρωταθλητών Ελλάδας στη Super League της σεζόν 2020/21, πρέπει να επισημανθούν. Όπως για παράδειγμα, η νέα πολύ καλή εμφάνιση του Θανάση Ανδρούτσου. Προφανώς, δεν είναι ο καλύτερος δεξιός μπακ-χαφ του κόσμου, αλλά η παρουσία του στο δεύτερο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση!

Ο Έλληνας μεσοαμυντικός είχε βρεθεί κοντά στην αποχώρηση σε ομάδα του εξωτερικού ως δανεικός κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο (προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του) παρά τη ανανέωση του συμβολαίου του έως το καλοκαίρι του 2023, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή λογίζεται ως ο βασικός παίκτης του Ολυμπιακού για την κάλυψη της δεξιάς πλευράς! Στα 24 του, μαθαίνει μία νέα θέση (από «οκτάρι», δεξιός μπακ-χαφ) και δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Με τα σωστά και τα λάθη του, κέρδισε με το «σπαθί» του ρόλο και χώρο στους Ερυθρόλευκους.

Στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό κλήθηκε να παίξει και στις δύο πτέρυγες, δίνοντας την ασίστ, στο γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί για το 1-4, με το κακό του πόδι, το αριστερό! Στο πρώτο ημίχρονο και μέχρι το 68′ ο Ανδρούτσος έπαιξε ως δεξιός μπακ-χαφ. Ο Κένι Λαλά είχε περάσει αριστερά στη θέση του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στο 46′ προκειμένου να πάρει «ανάσες» ο Μολδαβός αμυντικός, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα από την πλευρά του και ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε εντολή στους δύο παίκτες να αλλάξουν πτέρυγα στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Θανάσης Ανδρούτσος ήταν το ίδιο συνεπής και στην αριστερή πλευρά της ομάδας του και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής συμπλήρωσε, ήδη, 28 συμμετοχές στη σεζόν, με απολογισμό 2 γκολ και 4 ασίστ. Και πρέπει να σημειωθεί ότι από τις 28 συμμετοχές που έχει στη φετινή ποδοσφαιρική χρονιά, οι 25 είναι μέσα στο 2021! Είναι εντυπωσιακή η εξέλιξη και η προσήλωση του 24χρονου μεσοαμυντικού, ο οποίος όπου και να αγωνιστεί προσπαθεί να δίνει πάντα τον καλύτερο εαυτό του, βγάζοντας ενέργεια, ένταση, ταχύτητα και τρεξίματα στο παιχνίδι του. Το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι να σταθεροποιήσει την απόδοσή του αποκτώντας διάρκεια και να δουλέψει, κυρίως, τις αμυντικές τοποθετήσεις του.

Σίγουρα, ο Ανδρούτσος έχει βοηθηθεί από το γεγονός πως ο Κένι Λαλά (ο οποίος αποκτήθηκε κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο για να είναι ο βασικός παίκτης της δεξιάς πλευράς στην άμυνα είτε στο σύστημα 3-4-3 όπου πρέπει να ελέγχει όλη την πτέρυγα είτε όταν οι Ερυθρόλευκοι αγωνίζονται με τέσσερις παίκτες στην άμυνα) δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα στο νέο του περιβάλλον, αλλά οι ευκαιρίες στον Ολυμπιακό δεν δίνονται κάθε ημέρα αν ένας ποδοσφαιριστής δεν είναι έτοιμος να τις αρπάξει από τα μαλλιά όταν αυτές δοθούν. Και για όσους δεν τον έχουν αντιληφθεί ακόμα στο 100%, ο Ανδρούτσος προσπέρασε τρεις συμπαίκτες του κατά τη διάρκεια της σεζόν 2020/21 για να φτάσει στο σημείο να υπολογίζεται ως ο βασικός δεξιός μπακ-χαφ του Ολυμπιακού. Τον Ραφίνια, τον Ντρέγκερ και τον Λαλά…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς