17.7 C
Athens

Premier League – Hall οf Fame: Ο Ερίκ Καντονά συμπληρώνει την τριάδα στο πάνθεον

Ο Ερίκ Καντονά βρίσκεται και επίσημα στο Hall of Fame, συμπληρώνοντας την τριάδα στο αγγλικό πάνθεον μαζί με τους Άλαν Σίρερ και Τιερί Ανρί.

Τον περασμένο Απρίλη ο θρύλος της Άρσεναλ, Τιερί Ανρί, όπως και ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για τη Νιούκαστλ, Άλαν Σίρερ, εγκαινίασαν το νεοσύστατο Hall Of Fame της Premier League, το οποίο άνοιξε τις πύλες του για το κορυφαίο δίδυμο σκόρερ που πέρασε ποτέ στις σχεδόν τρεις δεκαετίες από τη δημιουργία της.

Οι δύο παίκτες – μύθοι τιμήθηκαν για τη συμβολή τους στο αγγλικό πρωτάθλημα και είναι αμφότεροι είναι οι πρώτοι που κοσμούν το «πάνθεον» του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Το αγγλικό κοινό απεφάνθη. Το τρίτο όνομα που θα πλαισιώσει τους δύο σπουδαίους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές είναι ο Ερίκ Καντόνα, ο οποίος πανηγύρισε τέσσερα πρωταθλήματα σε πέντε χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ούσα η κυρίαρχος του αγγλικού πρωταθλήματος και αποτελεί τον  «ζωντανό» θρύλο των «κόκκινων διαβόλων».

Ο «King Eric», όπως τον αποκαλούν μέχρι και σήμερα οι φίλοι της Γιουνάιτεντ, μετατράπηκε στον απόλυτο ήρωα του Μάντσεστερ από το 1992 έως και το 1997, όταν και αποχώρησε από την ενεργό δράση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς