22.7 C
Athens

Αταμάν: Δέκα χρόνια προσπαθώ να πάρω τον Σπανούλη στις ομάδες μου

Ο προπονητής της Αναντολού Εφές, Εργκίν Αταμάν, μίλησε στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ-3 για το Final-4 της Euroleague στην Κολωνία, ενώ αναφέρθηκε και στον Βασίλη Σπανούλη!

Ο 55χρονος τεχνικός της τουρκικής ομάδας ρωτήθηκε για την πρόθεση του Ρικ Πιτίνο να καλέσει τον αρχηγό του Ολυμπιακού στην Εθνική ομάδα για το προ-Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ και αποκάλυψε πως προσπαθεί να αποκτήσει τον Έλληνα γκαρντ στις ομάδες του εδώ και 10 χρόνια!

«Προσπαθώ να πάρω τον Σπανούλη στις ομάδες μου τα τελευταία 10 χρόνια. Ο Πιτίνο είναι έξυπνος και θα τον πάρει. Είναι σπουδαίος παίκτης. Μπορεί να διαχειριστεί 20 λεπτά στο τοπ επίπεδο. Έκαναν σπουδαία δουλειά που κάλεσαν τον Βασίλη Σπανούλη» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε μία ακόμα αποκάλυψη, τονίζοντας πως όταν ήταν στην Μπεσίκτας το 2011 η τότε ομάδα του είχε φτάσει κοντά στην απόκτηση του αείμνηστου Κόμπε Μπράιαντ.

Ο Τούρκος προπονητής μίλησε για την αγάπη του για την Ελλάδα, τονίζοντας: «Οι Τούρκοι και οι Έλληνες αγαπούν ο ένας τον άλλον. Το βλέπω σε κάθε επίσκεψή μου και όσες φορές βλέπω Έλληνες εδώ. Μας αρέσει το ίδιο φαγητό και η ζωή. Είμαιστε μεσογειακοί λαοί. Έχουμε πρόβλημα με τις κυβερνήσεις μας και στο παρελθόν, αλλά είναι διαφορετικά πλέον. Μου αρέσει η Ελλάδα και οι Έλληνες. Στη ζωή όλα είναι φιλικά. Μου αρέσει η ελληνική ζωή, οι παραλίες».

Όσο για το αν θα έρθει κάποια στιγμή και ως προπονητής στην Ελλάδα, ο Αταμάν είπε: «Ίσως στο μέλλον, αλλά όχι στα επόμενα δύο χρόνια γιατί ανανέωσα. Γιατί όχι, όμως; Πολλοί Έλληνες προπονητές και παίκτες έχουν έρθει στην Τουρκία. Μου αρέσει η Αθήνα. Ίσως σε ένα ελληνικό νησί φτιάξουν μία ισχυρή ομάδα και με καλέσουν».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν στην κρατική τηλεόραση:
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς