19.9 C
Athens

Ολυμπιακός: «Στα κόκκινα» παντού!

Παράλληλα με τη ρεβάνς στη Λουκέρνη, ολόκληρος ο οργανισμός του Ολυμπιακού βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση ώστε να συμπληρωθεί ιδανικά το ρόστερ

Οι μέρες περνούν και πλέον απομένουν δύο εβδομάδες για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου. Η προσθήκη που «καίει» τους Πειραιώτες εξακολουθεί να είναι αυτή του «6αριού», με τις εξελίξεις να τρέχουν. Ο Γκιγιέρμε πιέζει με κάθε τρόπο, όπως και ο Ολυμπιακός για να τελειώνει όσο γίνεται πιο γρήγορα η μεταγραφή. Την ίδια ώρα ωστόσο, όπως οφείλει να κάνει κάθε σοβαρό κλαμπ, κοιτάζουν και τις εναλλακτικές. Οι επαφές με την Πόρτο για τον Μικέλ Αγκού είναι υπαρκτές, αλλά ο Νιγηριανός μέσος εξακολουθεί να απασχολεί και την Μαρσέιγ.
 
Παράλληλα τις τελευταίες ώρες φαίνεται πως στο θέμα του επιθετικού κερδίζει πόντους ο 24χρονος φορ της Σάντα Φε, Φράνκο Σολδάνο, ενώ πάντα υπάρχει στο κάδρο το όνομα του Ρουί Φόντε της Φούλαμ.
 
Σύντομα θα ξεκαθαρίσουν όλα. Για την ώρα προέχει η ρεβάνς με την Λουκέρνη. Οι μέρες που προηγήθηκαν είχαν ξανά πολύ τακτική από τον Μαρτίνς. Είναι ένας τομέας που ο προπονητής δίνει μεγάλη έμφαση, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Εξάλλου όσα είδαμε στο πρώτο φετινό επίσημο ματς μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι. Η συμμετοχή των δύο μπακ στο επιθετικό παιχνίδι θεωρείται κομβική για τον Πορτογάλο τεχνικό και το πλάνο που έχει στο μυαλό του και ο Ολυμπιακός έχει την τύχη να διαθέτει παίκτες σε αυτές τις θέσεις με πλούσια χαρίσματα στον συγκεκριμένο τομέα.
 
Ένα άλλο που υπάρχει στο μυαλό του Μαρτίνς είναι ο Τοροσίδης ως κεντρικός χαφ. Ο εκ των αρχηγών της Εθνικής ομάδας είχε αγωνιστεί σε αυτή τη θέση και στην πρώτη του θητεία του στο «λιμάνι» και ο Πορτογάλος εκτιμά πως μπορεί να του δώσει πράγματα όπως η εμπειρία, οι τοποθετήσεις, το διάβασμα του παιχνιδιού του αντιπάλου και η σωστή πρώτη πάσα. Καθόλου τυχαία ο «Τόρο» δεν έπαιξε σε αυτή την θέση την περασμένη Πέμπτη και μένει να δούμε αν θα παραμείνει χαφ και μετά την έλευση του Γκιγιέρμε.
 
Στο καθαρά αγωνιστικό, οτιδήποτε άλλο πέραν  της ενδεκάδας του πρώτου αγώνα θα αποτελεί έκπληξη από τον Μαρτίνς ο οποίος δείχνει να έχει καταλάβει πλήρως που βρίσκεται. Χαρακτηριστική η ατάκα του προς τους παίκτες, «αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι σα να είναι 0-0». Υπήρξε και τετ α τετ του Πορτογάλου με τον Νάτχο, καθώς  τελικά κρίθηκε καλύτερο για τον Ισραηλινό να μείνει στην Αθήνα και να δουλέψει για να πλησιάσει τους άλλους σε φυσική κατάσταση.
 
Μια βλάβη στο αεροπλάνο της «Swiss Air» με το οποίο ήταν να πετάξει αρχικά η αποστολή του Ολυμπιακού προκάλεσε μια καθυστέρηση στο ταξίδι της ομάδας καθώς χρειάστηκε να ναυλώσει η διοίκηση η τσάρτερ για να γίνει η πτήση.
 
Τα υπόλοιπα αύριο από την Λουκέρνη…
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς