18.2 C
Athens

Λύγισε ο Άλισον για τον πατέρα του: Ελπίζω να με είδε από ψηλά (vid)

Άκρως συγκινημένος εμφανίστηκε ο Άλισον μετά το «χρυσό» γκολ που πέτυχε για τη Λίβερπουλ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον γκολκίπερ των «Reds» να το αφιερώνει με δάκρυα στα μάτια στον πατέρα του, τον οποίο έχασε άδικα πρόσφατα.

Παρ ολίγον γκέλα για τη Λίβερπουλ στο «Χόθορνς», με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να βρίσκεται στο 1-1 μέχρι και το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Άλισον όμως, ήταν εκεί και παρά το γεγονός ότι η φετινή χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη για εκείνον, σαν ο από μηχανής Θεός, ήρθε και έδωσε το φιλί της ζωής στους «κόκκινους».

 

Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Βραζιλιάνος κίπερ αποχωρίστηκε την εστία του και ανέβηκε στην αντίπαλη περιοχή για να προσφέρει βοήθεια στην ομάδα του με κάθε δυνατό τρόπο, προκειμένου να κατακτήσει τον στόχο της τετράδας. Και έτσι έγινε, με φοβερή κεφαλιά έδωσε τη νίκη επί της Γουέστ Μπρομ στο 90+5’, διατηρώντας τη Λίβερπουλ «ζωντανή» για την έξοδο στο Champions League.

Η ατμόσφαιρα μετά από ένα τόσο ιστορικό τέρμα, δεδομένου ότι πρόκειται για το πρώτο στην καριέρα του, αλλά και της 129ετούς ιστορίας της ομάδας από τερματοφύλακα, ήταν μοναδική, με τον 28χρονο να είναι ιδιαίτερα φορτισμένος.

 

Μετά το φινάλε της αναμέτρησης, μίλησε στο «Sky Sport», χωρίς να συγκρατήσει τα δάκρυά του το αφιέρωσε στον πατέρα του, τον οποίο έχασε άδικα τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο 57χρονος πνίγηκε κολυμπώντας σε λίμνη κοντά στο Πόρτο Αλέγκρε.

«Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Παίζω ποδόσφαιρο από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, μαζί με τον πατέρα μου. Εύχομαι να ήταν εδώ και να με δει, αλλά είμαι σίγουρος ότι με είδε από ψηλά με τον Θεό στο πλευρό του και πανηγυρίζει για μένα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς