15.7 C
Athens

Μικρό προβάδισμα για την άνοδο Λεβαδειακός και Ιωνικός, ελπίζουν Ξάνθη και Εργοτέλης (vid)

O Λεβαδειακός επικράτησε εύκολα των Χανίων με 3-0, παραμένοντας στην κορυφή και μαζί με τον Ιωνικό, ο οποίος διέσυρε με 5-3 εκτός έδρας τον Διαγόρα, έβαλαν «φωτιά» στην τελευταία αγωνιστική των play off της Super League που θα αναδείξει την ομάδα που θα ανέβει στην πρώτη κατηγορία. Η Ξάνθη από την άλλη, γνώρισε την ήττα με 1-0 στα Πηγάδια από τον Εργοτέλη, με την ομάδα του Ηρακλείου να ανεβαίνει στην 3η θέση και να παραμένει «ζωντανή» για την άνοδο.

Οι Πράσινοι πήραν από νωρίς το προβάδισμα, με τον Κουτζαβασίλη στην ουσία να κάνει «δώρο» το γκολ στους γηπεδούχους. Στο 26′ ο Ενομό σούταρε από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής, με τον τερματοφύλακα των Χανίων να φαίνεται πως ήλεγχε αρχικά την μπάλα,  αλλά εκείνη γλίστρησε μέσα από τα χέρια του και κατέληξε να περνά την τελική γραμμή για το 1-0.

 

Λίγο έλειψε μάλιστα να κάνουν και το 2-0 πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, αλλά ο Μπιανκόνι εκτέλεσε το πέναλτι στο 40′, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Παρόλα αυτά, ο Μεχία με απευθείας εκτέλεση φάουλ διπλασίασε στο 62ο λεπτό τα τέρματα, για να έρθει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μυτίδης και να διαμορφώσει το τελικό 3-0.

 

Ο Εργοτέλης επικράτησε 1-0 της Ξάνθης εκτός περιοχής, χάρη στη «βολίδα» του Τσέλιου. Στα πρώτα δευτερόλεπτα του 2ου ημιχρόνου ο 23χρονος επιθετικός με ένα άπιαστο σουτ εκτός περιοχής έκανε το 0-1 βάζοντας σε θέση οδηγού την ομάδα του. Η ομάδα του Ηρακλείου διατήρησε το προβάδισμα μέχρι τέλους παίρνοντας το τρίποντο.

 

Απίστευτο ματς παρακολουθήσαμε στη Ρόδο ανάμεσα στον Διαγόρα και τον Ιωνικό, το οποίο και αποτυπώνεται στα γκολ του πρώτου ημιχρόνου, τα οποία συνολικά έφθασαν τα πέντε. Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν στο 11ο λεπτό το σκορ με τον Σμυρλή και δύο λεπτά αργότερα έκαναν το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αθανασίου.

 

Παρόλα αυτά, ο Ιωνικός έκανε την ανατροπή ισοφαρίζοντας το ματς με τα γκολ των Κύργια και Νιας στο 16′ και 41′ αντίστοιχα, ενώ έκανε και την ανατροπή, με τον Ρόγε να δίνει το προβάδισμα στο 40+2′ στην ομάδα της Νίκαιας.

 

Στο 52′ ο Κάστρο αύξησε κι άλλο τη διαφορά, σημειώνοντας το 4ο γκολ για τους φιλοξενούμενους, με τον Διαγόρα να μειώνει σε 3-4 με τον Νάτση στο 60′. Ωστόσο, εννέα λεπτά αργότερα ο Κουιρουκίδης σφράγισε τη νίκη για τον Ιωνικό, ο οποίος μοιράζεται την κορυφή με τον Λεβαδειακό, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν το εισιτήριο για τη Super League.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ PLAY OFF

Λεβαδειακός – Χανιά 3-0 (26′ Ενομό, 62΄Μεχία, 90+2′ Μυτίδης)

Ξάνθη – Εργοτέλης 0-1 (46′ Τσέλιος)

Διαγόρας Ρόδου – Ιωνικός 3-5 (11′ Σμυρλής, 13′ πεν. Αθανασίου, 60′ Νάτσης / 16′ Κύργιας, 41′ Νιάς, 45+2′ Ρόλε, 52′ Κάστρο, 69′ Κουιροκίδης)

Βαθμολογία 

Λεβαδειακός 50

Ιωνικός 50

Εργοτέλης 48

Ξάνθη 48

Χανιά 39

Διαγόρας Ρόδου 30

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς