14.9 C
Athens

Οπαδοί της Λάτσιο ύψωσαν πανό κατά του Μουρίνιο πριν το ματς με τη Ρόμα (pic)

Οπαδοί της Λάτσιο φρόντισαν πριν από το τοπικό ντέρμπι της πόλης με τη Ρόμα (15/5, 21:45) να «χλευάσουν» τον ανερχόμενο προπονητή των Ρωμαίων, υψώνοντας αντισημιτικά πανό κατά του Ζοζέ Μουρίνιο.

Μπορεί ο Μουρίνιο να μην έχει αναλάβει ακόμα τη Ρόμα, ωστόσο το όνομά του είναι το τελευταίο διάστημα το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στον ποδοσφαιρικό κόσμο και κυρίως την Ιταλία.

Η απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού να ηγηθεί τη νέα σεζόν των «τζαλορόσι» σε πολλούς προκάλεσε έκπληξη, σε κάποιους ευχαρίστηση και κάποιους άλλους τους δυσαρέστησε.

Συγκεκριμένα, οι φίλαθλοι της Λάτσιο ύψωσαν λίγες ώρες πριν από το τοπικό ντέρμπι στο Ολίμπικο αντισημιτικά πανό που αναφέρονταν στον Μουρίνιο. «Χθες οι Spurs, σήμερα η Ρόμα… αύριο η Μακάμπι (Τελ Αβίβ)», έγραφαν χαρακτηριστικά τα πανό, τα οποία σχεδόν αμέσως κατέβηκαν.

Η πρώην ομάδα του Πορτογάλου, Τότεναμ, είναι παραδοσιακά συνδεδεμένη με την εβραϊκή κοινότητα, ενώ η Μακάμπι είναι η παραδοσιακή δύναμη του ισραηλινού ποδοσφαίρου. Μετά από το σάλο που προκλήθηκε στα social media, το πανό απομακρύνθηκε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς