17 C
Athens

Γιουνές: Αν έδινε τόσα χρήματα σε μένα ο Άρης, θα έβαζα 50 γκολ

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, Χαμζά Γιουνές, αναφέρθηκε στο στυλ παιχνιδιού των Κίτρινων, τη φιλοσοφία της ομάδας, ενώ χαριτολογώντας τόνισε πως αν ο Άρης του έδινε τα χρήματα που έχει ξοδέψει σε επιθετικούς τα τελευταία χρόνια, εκείνος θα έβαζε 50 γκολ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τυνήσιου επιθετικού στο Metropolis 95,5:

Για το που βρίσκεται και για τα χρήματα (1,5 εκατ.ευρώ) που έχει ξοδέψει ο Άρης για επιθετικούς τα τελευταία χρόνια: «Αυτή τη στιγμή είμαι στη Ρουμανία, είμαι σε διακοπές. Αν τα έδιναν αυτά τα χρήματα σε μένα θα έβαζα 50 γκολ (σ.σ. γέλια). Εγώ θα μπορούσα να σκοράρω περισσότερο στον Άρη, αν έπαιζα και περισσότερο. Δεν ξέρω για τους άλλους επιθετικούς, αλλά να ξέρετε πως δεν γίνεται να σκοράρουν μόνο οι επιθετικοί και εξαρτάται από το πόσο θα επιτεθεί».

Για το στυλ παιχνιδιού του Άρη και αν έχει επηρεάσει τους επιθετικούς που δεν σκοράρουν πολύ: «Είναι πιθανό να μην βοηθάει το σύστημα. Εγώ όταν έπαιζα με τον Ντιγκινί, είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Σημασία έχει να υπάρχει καλή χημεία μεταξύ των επιθετικών με τους μεσοεπιθετικούς. Ο Άρης πήρε πολλά γκολ από τους μεσοεπιθετικούς του φέτος, ίσως να φταίει η φιλοσοφία της ομάδας».

Για το αν φταίει πως στον Άρη υπάρχει περισσότερη πίεση: «Όχι δεν είναι θέμα πίεσης, ο επιθετικός έχει πάντα το νου του να σκοράρει. Για κάποιους παίκτες η πίεση είναι κίνητρο. Ένας επιθετικός δεν χρειάζεται να σκοράρει μόνο αλλά μπορεί να κάνει και άλλες δουλειές στο γήπεδο. Έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο και αυτό φαίνεται για παράδειγμα στον Μπενζεμά που λειτουργεί πολλές φορές σαν δεύτερος στράικερ και εκπλήσσει τους αντίπαλους αμυντικούς».

Για το γεγονός πως ο Άρης τα τελευταία χρόνια σκοράρει κυρίως στη φάση του τρανζίσιον: «Όταν ήμουν στον Άρη, η ομάδα επέστρεψε από την δεύτερη κατηγορία. Έπρεπε να χτίσουμε κάτι από την αρχή. Δεν νομίζω πως έπαιξε ρόλο το τρανζίσιον παιχνίδι. Στην Ξάνθη ποτέ δεν είχαμε την κατοχή μπάλας και βάζαμε γκολ στις αντεπιθέσεις. Πάντα ο στράικερ της ομάδας πρέπει να ταιριάζει την φιλοσοφία της ομάδας. Σημασία έχει η σωστή πάσα γιατί το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, ακόμη και ένα δευτερόλεπτο μετά να έρθει μπορεί να χαλάσει μια ολόκληρη φάση».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς