21 C
Athens

UEFA: Στην Κωνσταντινούπολη το Super Cup Ευρώπης

Στην Κωνσταντινούπολη αναμένεται να μεταφερθεί το Super Cup Ευρώπης, με την UEFA να αποζημιώνει στην ουσία την Τουρκία ύστερα από την απώλεια του τελικού Champions League για συνεχόμενες χρονιές.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη γείτονα χώρα σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού και την επακόλουθη είσοδό της στην «κόκκινη» ταξιδιωτική λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία αποφάσισε η Πορτογαλία να είναι η χώρα που θα αναλάβει τη διοργάνωση του τελικού του Champions League.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη (13/5) ανακοινώθηκε η μεταφορά του αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι στο “Ντραγκάο” του Πόρτο και την UEFA να κάνει την «τράμπα» με το Super Cup.

Αν και το Μπέλφαστ είχε αποφασιστεί εδώ και καιρό να διοργανώσει το Super Cup Ευρώπης, φαίνεται πως η UEFA θέλησε να αποζημιώσει την Πόλη μεταφέροντάς το σε εκείνη.

Παρόλα αυτά, η επίσημη ανακοίνωση για το που τελικά θα φιλοξενηθεί η διοργάνωση δεν θα ανακοινωθεί σύντομα, δεδομένου ότι ο αγώνας μεταξύ του κατόχου του Champions League και του κατόχου του Europa League είναι προγραμματισμένος για τις 11 Αυγούστου και δεν υπάρχει πίεση χρόνου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς