24.5 C
Athens

Βοτανικός: Εντός του καλοκαιριού η οριστική δημοπράτηση της κατασκευής

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων, Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, δήλωσε στην «Καθημερινή» ότι «Το 95% της προετοιμασίας για το έργο στον Βοτανικό έχει ολοκληρωθεί», αφήνοντας σαφέστατο μήνυμα ότι η οριστική δημοπράτηση για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε τη συνεργασία με την ΑΕΠ Ελαιώνα (εταιρία που έχουν καθιδρύσει η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς) για την κατασκευή κτιρίων και εγκαταστάσεων στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Το ποσό που διατεθεί από την εν λόγω εταιρία ακουμπά τα 13 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αν χρειαστούν περισσότερα χρήματα ο Δήμος Αθηναίων έχει διαβεβαιώσει τον πράσινο Ερασιτέχνη ότι θα στηρίξει.

«Στόχος του δήμου είναι να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον και να αποδώσει το γήπεδο και τις δημόσιες υποδομές το συντομότερο δυνατόν. Ο δήμος έχει θέσει ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα με σκοπό να δημοπρατήσει την κατασκευή του γηπέδου μέσα στο καλοκαίρι», δήλωσε ο Αλέξανδρος Τσιατσιάμης σε σχετική ερώτηση.

Έτσι οι τελικές επαφές και οι συζητήσεις για τον Βοτανικό αλλά και το θέμα της Λεωφόρου ανάμεσα σε Δήμο Αθηναίων, ΠΑΕ Παναθηναϊκό, ΑΕΠ Ελαιώνα και Ερασιτέχνη αναμένεται να λάβουν χώρα στις αρχές του Ιούνη, ώστε οι εργασίες και το πρόγραμμα να μπουν σε ισχύ από τα τέλη του ίδιου μήνα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς