17 C
Athens

Ιβάν Σαββίδης: Έκτη αναβολή στη δίκη για το πιστόλι!

Νέα αναβολή πήρε την Παρασκευή (14/5) η δίκη του Ιβάν Σαββίδη για την εισβολή του με όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στο περιβόητο παιχνίδι της Super League με αντίπαλο την ΑΕΚ (11/3/2018).

Έχουν περάσει πάνω από τρία χρόνια, αλλά ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί η δίκη του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ. Και η σημερινή (14/5), είναι συνολικά η έκτη αναβολή! Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αναβληθεί, ήδη, πέντε φορές (είτε λόγω παρέλευσης του ωραρίου γραμματείας είτε κατόπιν αιτημάτων δικηγόρων, επικαλούμενοι κωλύματα) και τώρα ανεστάλη για έκτη φορά επειδή στα δικαστήρια εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Η υπόθεση είχε προγραμματιστεί να εκδικαστεί την Παρασκευή (14/5) στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και αποσύρθηκε λόγω των περιορισμών που ισχύουν στα δικαστήρια για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσεις της ΚΥΑ, καθώς της αναστολής εξαιρούνται πλημμελήματα με χρόνο παραγραφής μέχρι και τις 31/12/2022, και υπό αυτές τις συνθήκες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης την απέσυρε οίκοθεν και θα την προσδιορίσει εκ νέου, οπότε οι εμπλεκόμενοι θα λάβουν νέες κλήσεις σε δίκη.

Να σημειωθεί πως εκτός από τον Ιβάν Σαββίδη παραπέμφθηκαν σε δίκη (το κατηγορητήριο τους καταλογίζει παραβάσεις συνδεόμενες με τον αθλητικό Νόμο) ο τότε αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, αλλά και έξι άτομα της προσωπικής φρουράς του ιδιοκτήτη των Ασπρόμαυρων. Η αθλητική δικαιοσύνη είχε τιμωρήσει τον ομογενή επιχειρηματία με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ στον Λούμπος Μίχελ είχε επιβληθεί απαγόρευση εισόδου για τρεις μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς