19.7 C
Athens

Super League: Εισήγηση για επιστροφή του παλιού format στο Κύπελλο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, την Πέμπτη (13/5), και ανακοίνωσε δύο σημαντικές αποφάσεις.

Αρχικά, η Super League θα αποστείλει στην ΕΠΟ μία πρόταση τροποποίησης της προκήρυξης όσον αφορά τη διεξαγωγή και ολοκλήρωση του φετινού Πρωταθλήματος Κ19 στο φινάλε του α’ γύρου. Μάλιστα, θα εξουσιοδοτήσει σχετικά τον πρόεδρο της Λίγκας, Λεωνίδα Μπουτσικάρη. Υπενθυμίζεται πως στη Super League Νέων (διεκόπη στο τέλος Οκτωβρίου του 2020) είχαν πραγματοποιηθεί 7 αγωνιστικές, με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας με 18 βαθμούς (ο ΠΑΟΚ σε 6 αγώνες).

Παράλληλα, η Super League ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προτείνει και να εισηγηθεί στην ΕΠΟ τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδας με το format που ίσχυε στην προ κορωνοϊού εποχή!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατά τη σημερινή (σ.σ.: χθεσινή) τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος της Super League, όπως αποστείλει στην ΕΠΟ τροποποιημένη προκήρυξη, στην οποία θα προβλέπεται η διεξαγωγή και ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος Super League K19 με το πέρας του α’ γύρου.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος 2021-22 με τη μορφή που είχε κατά την προ-COVID19 περίοδο με την επιφύλαξη της καταλληλότητας των γηπέδων ομάδων ερασιτεχνικών κατηγοριών ή / και της Football League για τις περιπτώσεις που τυχόν αγωνισθούν εναντίον ομάδων της Super League».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς