21 C
Athens

Ο Γιακουμάκης σκόραρε κόντρα στον Άγιαξ, αλλά η Φένλο υποβιβάστηκε (vid)

Ο Γιώργος Γιακουμάκης σκόραρε κόντρα στον Άγιαξ (3-1) το απόγευμα της Πέμπτης (13/5) μειώνοντας το σκορ στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να γλιτώσει τον υποβιβασμό η Φένλο.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής και κορυφαίος σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος έφτασε τα 26 γκολ στο πρωτάθλημα απέναντι στον Αίαντα στο Άμστερνταμ, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα (3-1) της Φένλο.

Η σημερινή ήττα σε συνδυασμό με τη νίκη της Έμεν κόντρα στη Χέρενφεν, μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της Eredivisie υποχρέωσε από σήμερα σε υποβιβασμό την ομάδα των τριών Ελλήνων.

 

Συγκεκριμένα, η Φένλο έμεινε στους 23 βαθμούς και η Έμεν, με την οποία θα διασταυρώσει τα ξίφη της στην τελευταία αγωνιστική, έφτασε τους 27. Παρόλα αυτά, ακόμα κι αν η Φένλο την κερδίσει δεν μπορεί να την προλάβει και να της πάρει την 16η θέση, που οδηγεί στα μπαράζ παραμονής, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί μαζί με την Ντεν Χάαχ.

 

Κάπως έτσι, ο 26χρονος Έλληνας γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της κατηγορίας που θα τερματίσει στην κορυφή των σκόρερ, αλλά η ομάδα του θα υποβιβαστεί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς