17.7 C
Athens

Λεβάντε – Μπαρτσελόνα 3-3: «Ταφόπλακα» στις λιγοστές ελπίδες για τον τίτλο (vid)

Άξια της μοίρας της η Μπαρτσελόνα. Για τρίτο διαδοχικό ματς οι Καταλανοί έμειναν χωρίς νίκη και μετά την ισοπαλία στην οποία υποχρεώθηκαν (3-3 με τη Λεβάντε) στο «Θιουτάτ δε Βαλένθια» που σήμανε το οριστικό φινάλε στις όποιες (λιγοστές) ελπίδες για τον τίτλο.

Τι μπορεί να περιμένει κανείς από μια ομάδα που πέταξε ουσιαστικά… λευκή πετσέτα στη μάχη για τον τίτλο και παρότι επιθετικά πετούσε σπίθες, έστω και κόντρα στη Λεβάντε: Σε μια έδρα πάντως που έχει φύγει με σκυμμένο το κεφάλι τα τελευταία χρόνια.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε ιδανικά. Με τη συμπλήρωση 25 λεπτών στον αγώνα, ο Μέσι βρήκε δίχτυα με βολέ μετά τη σέντρα του Άλμπα και την κεφαλιά-απομάκρυνσης του Μιραμόν.

 

Και δεν σταμάτησε εκεί, αφού οχτώ λεπτά αργότερα ο Μέσι πέρασε κάθετα δεξιά στον Ντεμπελέ που γύρισε για τον Πέδρι ο οποίος σε κενή εστία βρήκε δίχτυα για το 0-2 και εξιλεώθηκε για τις δύο χαμένες ευκαιρίες του νωρίτερα στην αναμέτρηση.

 

Η χαλάρωση που έδειξαν οι Καταλανοί στο πρώτο διάστημα του δευτέρου μέρους έμελλε να είναι καταστροφική, με την αδιάφορη βαθμολογικά Λεβάντε να ισοφαρίζει το ματς με δύο γκολ σε δύο λεπτά!

Ο Μιραμόν έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Μελέρο κινούμενος ως φορ έγραψε το 1-2, ενώ στη συνέχεια από τη λάθος πάσα του Μέσι, ο Ροζέρ Μαρτί σήκωσε για τον Μοράλες που εκτέλεσε με τη μία και ισοφάρισε σε 2-2.

 

Η Μπαρτσελόνα αντέδρασε στο 64′ με τον Ντεμπελέ να πιάνει ένα τρομερό σουτ που έμεινε αναμενόμενα αναπάντητο από τον εκπληκτικό κατά τα λοιπά, Αϊτόρ Φερνάντεθ.

 

Και πάλι όμως, η αμυντική λειτουργία των Μπλαουγκράνα ήταν τόσο τραγική που και ο βαθμός μοιάζει κολακευτικός. Ο Κούμαν έριξε στο ματς στον Ντεστ στο 82′ για να καλύψει τα μετόπισθεν, όμως ο Αμερικανός μπακ τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα.

Ένα λεπτό μετά την είσοδο του στο ματς, ο Τόνιο έκανε ατομική ενέργεια από τα αριστερά, έβγαλε σέντρα στο πρώτο δοκάρι, με τον Λεόν να προλαβαίνει τον πολύ αργό Πικέ και να διαμορφώνει το τελικό 3-3 που αφήνει την Μπαρτσελόνα εκτός μάχης τίτλου και απολύτως δικαιολογημένα.

Λεβάντε (Πάκο Λόπεθ): Αϊτόρ Φερνάντεθ, Μιραμόν (75′ Κόκε), Βέσο, Ντουάρτε (61′ Μαλσά), Τόνιο, Ντε Φρούτος, Μελέρο, Πιέρ, Μπάρντι (61′ Ντάνι Γκόμεθ), Ροζέρ Μαρτί (75′ Λεόν), Μοράλες (90′ Κοτσορασβίλι)

Μπαρτσελόνα (Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Αραούχο (46′ Ρομπέρτο / 85′ Πουτς), Πικέ, Λανγκλέ, Άλμπα, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Πέδρι (74′ Μινγκέθα), Μέσι, Ντεμπελέ (82′ Ντεστ), Γκριεζμάν (81′ Μπρέιθγουεϊτ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 36ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τρίτη 11/5

Οσασούνα – Κάντιθ 3-2 (38′, 75′ Μπούντιμιρ, 86′ πεν. Ρομπέρτο Τόρες / 49′ πεν. Σάπονιτς, 90′ Περέα)

 

Έλτσε – Αλαβές 0-2 (40′ Χοσέλου, 54′ Ριόχα)

 

Λεβάντε – Μπαρτσελόνα 3-3 (57′ Μελέρο, 59′ Μοράλες, 83′ Λεόν / 25′ Μέσι, 34′ Πέδρι, 64′ Ντεμπελέ)

 

Τετάρτη 12/5

Σεβίλλη – Βαλένθια (20:00)

Θέλτα – Χετάφε (21:00)

Ουέσκα – Αθλέτικ Μπιλμπάο (21:00)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Σοσιεδάδ (23:00)

Πέμπτη 13/5

Βαγιαδολίδ – Βιγιαρεάλ (20:00)

Έιμπαρ – Μπέτις (21:00)

Γρανάδα – Ρεάλ Μαδρίτης (23:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς