18 C
Athens

ΚΕΔ που κρύβεται

Σε λίγες ημέρες, συγκεκριμένα την Παρασκευή, ξεκινά το εκπαιδευτικό σεμινάριο των διαιτητών της Super League, στο Καρπενήσι. Σήμερα η επιτροπή διαιτησίας έστειλε στους συμμετέχοντες το πρόγραμμα. Για πρώτη φορά στην ιστορία με τόσο μεγάλη καθυστέρηση. Οι διαιτητές και οι βοηθοί πίστευαν ότι θα το διάβαζαν μόλις πατούσαν το πόδι τους στο ξενοδοχείο!!! Την τελευταία στιγμή. Αυτή η αίσθηση επικρατούσε μέχρι πριν από λίγες ώρες.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Έστω και αργά έμαθαν τι πρόκειται να γίνει. Το θέμα είναι ότι η ΚΕΔ φρόντισε να αποκρύψει ποιο από τα μέλη της θα κάνει κάθε μάθημα. Και αυτό έγινε για πρώτη φορά. Θα σας πω τι κυκλοφορεί στους διαιτητικούς κόλπους. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες ο λόγος είναι ότι οι ΚΕΔίτες έχουν μαλώσει για τα μαθήματα. Δεν συμφώνησαν στην μοιρασιά που πήγε να γίνει. Υπήρξαν αντιδράσεις στο εσωτερικό της επιτροπής και κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί μέχρι το σεμινάριο. Είναι γνωστό ότι ο Περέιρα δεν θέλει στα πόδια του τον Μαρίν και τον Λίντμπεργκ. Με τον Τριτσώνη και τον Κουκουλάκη είναι όλα καλά για τον Πορτογάλο.

Ο άλλος λόγος που δεν ανακοινώθηκαν τα ονόματα των ΚΕΔιτών δίπλα από τα μαθήματα είναι προφανής. Κανείς τους δεν επιθυμεί να χρεωθεί αργότερα ότι δεν εκπαίδευσε καλά ή σωστά τους ρέφερι σε κάποιον τομέα. Για παράδειγμα στο πέναλτι ή στο οφσάιντ. Όταν γίνουν τυχόν σοβαρά λάθη στο μέλλον δεν επιθυμούν να τους ζητήσουν ευθύνες.

Αυτό δείχνει το επίπεδο της κουτοπονηριάς που ξεχειλίζει στην επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΟ. Σε λίγες ημέρες θα αποκαλυφθούν όλα όσο και αν προσπαθούν να τα κρύψουν. ΚΕΔ που κρύβεται στα πιο απλά θέματα, όπως είναι τα μαθήματα του σεμιναρίου, είναι ακατάλληλη να κάνει ορισμούς στο πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Ούτε όμως αυτό ήταν άγνωστο. Το μόνο που αποκάλυψε η επιτροπή μέσω του προγράμματος ήταν ότι ο Κουκουλάκης θα κάνει το μάθημα για το VAR. Έπρεπε να γίνει …λεζάντα αυτό γιατί ο συγκεκριμένος έχει αναλάβει έναν τομέα που δεν υπάρχει. Οπότε η ΕΠΟ πρέπει να δικαιολογεί συνεχώς την παρουσία του στα γραφεία της ΚΕΔ. Όσον αφορά την επιτροπή μάλλον δεν ξέρει ότι οι διαιτητές γελούν με τα καμώματα της.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς