17.3 C
Athens

Σαν Σήμερα: 18 χρόνια από το Έπος της Ριζούπολης!

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές νίκες που έχει σημειώσει ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό στην ανεπανάληπτη ιστορία των Ερυθρόλευκων

Δεκαοκτώ χρόνια συμπληρώνονται την Τρίτη (11/5) από το επικό ματς στη Ριζούπολη και την επική νίκη των Πειραιωτών, όταν στις 11 Μαΐου του 2003 ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, ο Παναθηναϊκός έπαιζε για τρία αποτελέσματα (!), αλλά με μία ψυχωμένη και επιβλητική εμφάνιση από την αρχή μέχρι το τέλος οι Ερυθρόλευκοι «ισοπέδωσαν» τους Πράσινους με 3-0 και κατέκτησαν τον τίτλο!

Ήταν το ιστορικό έβδομο συνεχόμενο Πρωτάθλημα για τον Θρύλο σε μία κατάμεστη Ριζούπολη, όπου το ασίγαστο πάθος και η τεράστια δίψα για την κατάκτηση του ιστορικού έβδομου σερί τίτλου «τσάκιζε» κόκκαλα! Ο Ζιοβάνι έκανε το 1-0 μόλις στο 3ο λεπτό, ενώ ο Στέλιος Γιαννακόπουλος πήρε τη… σκυτάλη στο σκοράρισμα και με δύο γκολ, στο 15′ και το 48′ διαμόρφωσε το τελικό και θριαμβευτικό 3-0. Η αναμέτρηση ήταν για την 29η και προτελευταία αγωνιστική της Α’ Εθνικής για τη σεζόν 2002/03. Είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές και επιβλητικές νίκες στην ιστορία του Ολυμπιακού απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του. Γεμάτη υπερηφάνεια, δόξα και… τρέλα!

https://athlosnews.gr/poso-rizoypoli-itan-stin-pragmatikotita-i-rizoypoli/

Ο Παναθηναϊκός στόχευε σε τρία αποτελέσματα, καθώς με νίκη, ισοπαλία ή ακόμα και ήττα με ένα γκολ διαφορά υπερτερούσε του Ολυμπιακού στην ισοβαθμία. Ωστόσο, η αρμάδα του Πειραιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Παναθηναϊκό, που προσπάθησε να δικαιολογηθεί κάνοντας λόγο για «τρομοκρατία» στη Ριζούπολη, όπου εντός των τεσσάρων γραμμών δεν είχε συμβεί το παραμικρό. Ωστόσο, οι ίδιοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ήταν εκείνοι που είχαν «υποδεχτεί» την αποστολή της ομάδας τους στην Παιανία, μετά το τέλος της αναμέτρησης στη Ριζούπολη, επιρρίπτοντας ευθύνες στους παίκτες για την κακή απόδοσή τους, ενώ ο τότε πρόεδρος των Πράσινων, Άγγελος Φιλιππίδης, είχε αποκαλέσει μέχρι και «κότες» τους ποδοσφαιριστές του Σέρχιο Μαρκαριάν!

Ριζούπολη

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Όλεγκ Προτάσοφ): Κατεργιαννάκης, Αμανατίδης (60′ Ανατολάκης), Κωστούλας, Άντζας, Βενετίδης, Καρεμπέ, Ζέτερμπεργκ, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Ζιοβάνι (73′ Οφορίκουε), Χούτος (65′ Νινιάδης).

Παναθηναϊκός (Σέρχιο Μαρκαριάν): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης (75′ Σάριτς), Κυργιάκος, Χένρικσεν, Φύσσας, Μπασινάς, Μικάελσεν (52′ Γκούμας), Καραγκούνης, Κόλκα (52′ Κωνσταντίνου), Λυμπερόπουλος, Ολισαντέμπε.

3-0

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς