24.6 C
Athens

ΕΠΟ: Η ΓΓΑ και οι λοιμωξιολόγοι θα αποφασίσουν για την παρουσία ή μη φιλάθλων στον τελικό Κυπέλλου

Όσο η Επιτροπή Κυπέλλου εισηγείται την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, δίχως την παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, η ΕΠΟ προτιμά να πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης στους λοιμωξιολόγους, στην Κυβέρνηση, αλλά και τους ανθρώπους που παίρνουν τις αποφάσεις.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η τύχη του τελικού της 22ας Μαϊου, αναφορικά με την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες, είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά τους αρμόδιους των υγειονομικών φορέων. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που έχει ανακοινωθεί ότι τα μέλη της ομοσπονδίας θα συνεδριάσουν την ερχόμενη Παρασκευή (14/05) για να αποφασίσουν σχετικά με το φλέγον ζήτημα, που άνοιξε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας, Κωνσταντίνος Νίκας, την προηγούμενη εβδομάδα.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:  «οι συνθήκες υπό τις οποίες θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας ως προς την προσέλευση ή όχι φιλάθλων στο ΟΑΚΑ, αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικά των αρμόδιων υγειονομικών φορέων, οι οποίοι εκ του νόμου έχουν το δικαίωμα της απόφασης πάνω στο πάγιο αίτημα του ποδοσφαίρου για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Από την Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ, στην οποία ανήκει η αγωνιστική και οργανωτική ευθύνη του Κυπέλλου Ελλάδας, ανακοινώνονται τα εξής.

H Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναμένει την επιστροφή του λαοφιλέστερου αθλήματος στην κανονικότητα και οι υπηρεσίες και επιτροπές της, συμπεριλαμβανομένης της επιτροπής διοργανώσεων, δουλεύουν με ανυπομονησία προς αυτή την κατεύθυνση.

Η διεξαγωγή αγώνων παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες είναι μια επιδίωξη σύσσωμης της ποδοσφαιρικής οικογένειας και ο επικείμενος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή του τέλους της απογοητευτικής εικόνας των άδειων κερκίδων.

Ωστόσο, οι συνθήκες υπό τις οποίες θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας ως προς την προσέλευση ή όχι φιλάθλων στο ΟΑΚΑ, αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικά των αρμόδιων υγειονομικών φορέων, οι οποίοι εκ του νόμου έχουν το δικαίωμα της απόφασης πάνω στο πάγιο αίτημα του ποδοσφαίρου για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα.»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς