15 C
Athens

Κούμαν: Εάν στη Ρεάλ αισθάνονται αδικημένοι, είναι δικό τους πρόβλημα

Ο Ρόναλντ Κούμαν αναφέρθηκε ενόψει της αναμέτρησης της Μπαρτσελόνα με τη Λεβάντε (11/5) στο ματς της Ρεάλ με τη Σεββίλη (2-2), υποστηρίζοντας πως αν οι «μερένγκες» έχουν παράπονα από τη διαιτησία δεν αφορά κανέναν, ενώ παραδέχθηκε πως ο τίτλος δεν βρίσκεται πλέον στα χέρια των «μπλαουγκράνα».

Ισόπαλα έληξαν και τα δύο ντέρμπι του Big-4 της La Liga, με τις Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο να μένουν στο στείρο 0-0, ενώ 2-2 να ολοκληρώνεται η αναμέτρηση στο «Αλφρέντο Ντι Στέφανο» μεταξύ Σεβίλλης και Ρεάλ.

 

Αν και οι Καταλανοί απέτυχαν να πατήσουν κορυφή, ο Κούμαν δεν απογοητεύεται, αλλά φρόντισε στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (10/5) να καταστήσει σαφές πως η ομάδα του θα τα δώσει όλα για την ανατροπή στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.

«Είναι ξεκάθαρο πως η Ατλέτικο έχει το πλεονέκτημα με δύο πόντους περισσότερους αλλά εμείς δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τους άλλους αλλά εμάς. Θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Δεν είναι στα χέρια μας, αλλά δεν πρέπει να κάνουμε άλλα λάθη», ανέφερε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο Ολλανδός τεχνικός και εν συνεχεία αναφέρθηκε στα παράπονα της Ρεάλ για τη διαιτησία του αγώνα με τη Σεβίλλη (2-2).

 

«Είδα τα πρώτα 20 λεπτά από το Ρεάλ – Σεβίλλη, έπειτα το άλλαξα και έβαλα να παρακολουθήσω το Γιουβέντους – Μίλαν επειδή μου δημιουργούσε άγχος. Προτίμησα να δω άλλο ματς που δεν με ενδιέφερε άμεσα το αποτέλεσμα και ύστερα να μάθω το τελικό αποτέλεσμα.

Εάν υπάρχει κάποιος που δεν μπορεί να μιλήσει για τους διαιτητές, είμαι εγώ, που είπα ήδη αυτό που σκεφτόμουν (σ.σ. τιμωρήθηκε με 2 αγωνιστικές εκτός πάγκων για δηλώσεις του κατά της διαιτησίας). Εάν στη Ρεάλ αισθάνονται αδικημένοι, είναι δικό τους πρόβλημα.

Είναι αλήθεια πως οι προπονητές και οι παίκτες δεν ξέρουν να δίνουν το χέρι στους συναδέλφους τους και στους διαιτητές, συμβαίνει σε όλες τις χώρες, όχι μόνο εδώ».

Ακολούθως ο Κούμαν μίλησε και για το μέλλον του στον πάγκο των «μπλαουγκράνα» και αν αυτό είναι συνυφασμένο με την πορεία και την εξέλιξη της ομάδας στο πρωτάθλημα: «Από την πρώτη ημέρα που είναι μαζί μας, ο Τζοάν Λαπόρτα μού έχει δείξει εμπιστοσύνη, δεν υπάρχει κάτι που να με κάνει να ανησυχώ.

Έχω υπογράψει για δύο χρόνια και θεωρώ πως θα είμαι στον πάγκο και τη νέα σεζόν. Έχουμε πει ότι θα μιλήσουμε με τον πρόεδρο όταν θα τελειώσει η σεζόν. Το φινάλε του πρωταθλήματος είναι πιο σημαντικό από το μέλλον μου».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς