17.9 C
Athens

Πληρώνει το τίμημα της ESL η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αποχωρούν χορηγοί αξίας 230 εκατ. ευρώ

Οι έντονες αντιδράσεις και τα επεισόδια των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολτ Τράφορντ», ως απόρροια της συμμετοχής στη European Super League, έχουν οικονομικό κόστος στον αγγλικό σύλλογο, καθώς χορηγίες αξίας 230 εκατ. ευρώ αποσύρθηκαν.

Μπορεί οι «κόκκινοι διάβολοι» να μην τιμωρήθηκαν από την Πειθαρχική Επιτροπή της Premier League για τα επεισόδια των φιλάθλων της πριν το ματς με τη Λίβερπουλ, τα οποία εν τέλει οδήγησαν και στην αναβολή του -ορίστηκε εκ νέου στις 13/5- αλλά πληρώνουν διαφορετικά το τίμημα.

Η απόφαση των διοικούντων του αγγλικού συλλόγου να υπερασπιστεί και να αποτελέσει ιδρυτικό μέλος την κλειστής λίγκας, εξόργισε τους φιλάθλους της ομάδας, που στράφηκαν κατά της οικογένειας Γκλέιζερ, που έχει τα ηνία της Γιουνάιτεντ για τουλάχιστον δύο δεκαετίες.

Οι έντονες διαμαρτυρίες όμως, των φιλάθλων έχουν τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις στην ομάδα, αφού οι οπαδοί ασκούν πιέσεις στους χορηγούς μέσω μία ομάδα υποστηρικτών της Γιουνάιτεντ, ονόματι NOTAPENNYMORE, που εργάζεται στα social media.

Η προσπάθειά τους φαίνεται πως αποδίδει καρπούς, καθώς η εμπορική εταιρεία «The Hut Group», που εδρεύει στο Μάντσεστερ, αποφάσισε να αποχωρήσει από μια συμφωνία για τη χορηγία της φανέλας του συλλόγου, όπως αναφέρει η «The Sun».

Για την ακρίβεια, πρόκειται για μία δεκαετή συμφωνία, κατά την οποία επρόκειτο να αντικατασταθεί το AON με τις λέξεις MyProtein, μια εταιρεία που ανήκει στην THG. Η απόσυρση αυτή αναμένεται να στοιχίσει στους «κόκκινους διαβόλους» περίπου 230 εκατ. ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που δέχονται πιέσεις κι άλλοι χορηγοί του συλλόγου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς