23.4 C
Athens

MLB: Power Rankings μεν, αλλά…

Πού είναι οι Dodgers; Πού είναι οι Phillies; Ο Κωνσταντίνος Δαυλός διαβάζει τα τελευταία power rankings και απορεί με το πόσο γρήγορα «ακυρώνονται» από τις αγωνιστικές εξελίξεις

Τα Power Rankings είναι σίγουρα ένας καλός οδηγός για να καταλάβει κανείς ποια είναι η δυναμική κατάταξη των ομάδων της MLB. Και είμαι σίγουρος ότι πολλοί τα συμβουλεύεστε όταν σκέφτεστε να βάλετε ένα στοίχημα με ομάδες Baseball. Όμως, ίσως τα τελευταία Power Rankings να είναι τα πιο γρήγορα «ακυρωμένα» Power Rankings που έχω δει ποτέ. Βγήκαν στις 3 Μαΐου, δεν έχει κλείσει ούτε βδομάδα από τη δημοσιοποίησή τους και ήδη έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Πάμε να δούμε γιατί αναλύοντας τις πρώτες θέσεις.

  1. Dodgers (ήταν 1οι)
    Πέρυσι οι Dodgers ανέβηκαν στην αρχή της σεζόν στην πρώτη θέση και έμειναν εκεί μέχρι που πήραν το πρωτάθλημα. Όλοι νόμιζαν ότι έτσι θα πάει και φέτος. Επειδή όμως το πρωτάθλημα της MLB δεν είναι Super League (sorry αλλά όπου βρίσκω ευκαιρία να ρίξω καρφί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν την αφήνω να πάει χαμένη) τα πράγματα σπάνια ακολουθούν την πεπατημένη. Ήδη η ομάδα του Los Angeles έχει πέσει στην τρίτη θέση του Division της καθώς έχει σημειώσει 4 ήττες σερί. Έχει μόλις μία νίκη περισσότερη από ήττες (17-16) και κατατάσσεται πίσω από τους Padres και τους πρώτους Giants οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κρατηθεί στην πολύ χαμηλή θέση 16 των Power Rankings, ανέβηκαν οκτώ θέσεις στην 8 και σίγουρα τώρα θα ανέβουν στην πρώτη 5άδα.
  2. Red Sox (ήταν 4οι)  
    Η ομάδα της Βοστώνης θα ανέβει στην πρώτη θέση των Power Rankings. Άλλωστε οι Red Sox μας έχουν συνηθίσει τη μία χρονιά να είναι πρώτοι και την άλλη τελευταίοι. Φέτος εκεί τους περίμεναν οι αναλυτές: στον πάτο. Αυτή τη στιγμή όμως έχουν την καλύτερη βαθμολογία της MLB με 20 νίκες και 13 ήττες, και την πιο παραγωγική επίθεση με 172 runs.
  3. Padres (ήταν 3οι)
    Οι Παπάδες πολύ πιθανόν να διατηρηθούν στην πρώτη πεντάδα των Power Rankings, ακόμη και οριακά. Θα εξαρτηθεί από το ποιες ομάδες που κατατάσσονται πρώτες στα Divisions θα ανελιχθούν. Διότι όπως και να ‘χει θα είναι δύσκολο να είναι δεύτεροι και να παραμένουν στην πρώτη 5άδα. Τέσπα, φέτος τους γουστάρουμε.
  4. White Sox (ήταν 6οι)
    Οι White Sox είναι σίγουρο ότι θα παραμείνουν στις πέντε πρώτες ομάδες των Power Rankings. Χωρίς να ακούγονται πολύ έχουν καταλάβει την πρώτη θέση του Division τους, εξοβελίζοντας τους Royals οι οποίοι κατρακύλησαν στην τρίτη. Και είναι λογικό. Οι Βασιλιάδες ήταν πρώτοι έχοντας παθητικό στο σκοράρισμα, ενώ οι Άσπρες Κάλτσες τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν σημειώσει 39 runs περισσότερα απ’ όσα έχουν δεχθεί. Και είναι πρώτοι σε αυτό το στατιστικό.
  5. Astros (ήταν 14οι)
    Εδώ τα πράγματα έχουν πάρει μορφή roller coaster. Διότι οι Astros θα ξαναπέσουν στα Power Rankings και μάλιστα έντονα. Τη θέση τους θα πάρουν μάλλον οι Athletics, οι οποίοι βρίσκονταν στην 2η θέση και έπεσαν στην 11η. Χαμός! Μέσα σε μία εβδομάδα όμως ήρθαν πάλι τα πάνω κάτω στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Οι A’s είχαν σημειώσει 13 σερί νίκες και είχαν ανέβει στην κορυφή των Power Rankings. Μετά έπεσαν. Τώρα όμως ξανά είναι πρώτοι στο Division τους. Και οι Astros από πρώτοι έχουν πάει τρίτοι. Βέβαια η διαφορά από τους πρώτους δεν είναι μεγάλη, αλλά τους έχουν περάσει μέχρι και οι Mariners, οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στη θέση 21. Δεν θα μείνουν εκεί προφανώς.

Πάμε τώρα να δούμε και κάποιες άλλες ομάδες που έχουν τη σημασία τους.

Mets: Τα έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους. Όλοι θεωρούσαν ότι θα πάρουν με το ένα χέρι το Division τους, αντ’ αυτοί την προηγούμενη εβδομάδα είχαν περισσότερες ήττες από νίκες. Μοιραία είχαν πέσει στη θέση 12 των Power Rankings. Είναι η μόνη ομάδα που εξακολουθεί να έχει διψήφιο νούμερο πόντων που έχει σκοράρει, έχουν όμως και την καλύτερη άμυνα. Απλά η άμυνα έχει ένα κακό: Δεν κερδίζει τα παιχνίδια. Αυτή τη στιγμή πάντως έχουν πλασαριστεί δεύτεροι στο Division τους πίσω από τους Phillies, οπότε μάλλον θα ανέβουν.

Phillies: Μιας και τους ανέφερα. Ήταν στη θέση 18, αλλά φαίνεται ότι ξύπνησαν οι ροπαλιστές τους και έχουν σημειώσει 5 νίκες σερί οπότε κι αυτοί θα ανέβουν.

Cardinals: Οι Καρδερίνες έδειξαν επιτέλους ότι είναι μεγάλη ομάδα, σημειώνοντας 7 νίκες στα τελευταία 10 παιχνίδια. Ανέβηκαν πρώτοι στο Division τους ξεπερνώντας τους Brewers οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν καταταγεί στα Power Rankings 6οι. Θεωρητικά οι μεν Cardinals θα ανέβουν και οι Brewers θα κατέβουν λίγο.

Και επειδή θα ρωτήσετε όλοι (επειδή αυτούς ξέρετε) «και με τους Yankees τί γίνεται;» να σας πω ότι έχουν τις αναλαμπές τους, αλλά είναι μάλλον αδιάφοροι για την ώρα. Έχουν 16 νίκες – 16 ήττες, καταλάμβαναν την 7η θέση στα Power Rankings και πιθανότατα θα παραμείνουν κάπου εκεί. Boring.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς