21.4 C
Athens

Θρίαμβος της Ιαπωνίας στον παίκτη… παραπάνω!

Η καλύτερη Ιαπωνία πήρε τη νίκη (2-1) απέναντι στην Κολομβία και μπήκε με το δεξί στο Μουντιάλ της Ρωσίας - Μοιραίος ο Κάρλος Σάντσες που άφησε την ομάδα του με δέκα από το 3'

Σε ένα χορταστικό παιχνίδι που τα είχε όλα οι Ιάπωνες με σοβαρότητα και ωραίο ποδόσφαιρο επικράτησαν των Κολομβιανών με 2-1. Ο Οσάκα ήρωας για τους «Σαμουράι», που έγιναν η πρώτη ασιατική ομάδα που κερδίζει Λατινοαμερικάνους σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
Είχε τα πάντα…
Το πρώτο μέρος είχε τα πάντα στο ματς, γκολ, κόκκινη και πολλές δυνατές μονομαχίες! Μόλις στο τρίτο λεπτό έγινε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες στο παιχνίδι. Οι Ιάπωνες βγήκαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση, ο Καγκάβα πλάσαρε, αλλά νικήθηκε από τον Οσπίνα, ενώ στη επαναφορά ο Ινούι προσπάθησε να σκοράρει, με τον Κάρλος Σάντσες να βάζει τα χέρια του, ο Σκόμινα δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά και αμέσως καταλόγισε το πέναλτι, ενώ απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Κολομβιανό αμυντικό. Σε δύσκολη θέση πλέον οι παίκτες του Πέκερμαν για τη συνέχεια.
Ο Σίντζει Καγκάβα ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και έδωσε το προβάδισμα στους Ασιάτες.
Στο 12’ ήρθε η πρώτη αντίδραση για τους Λατινοαμερικάνους, ο Τινκέρο έστειλε τη μπάλα μέσα στην περιοχή με εκτέλεση φάουλ εκεί ο Φαλκάο έκανε την προβολή, αλλά δεν τη βρήκε γεμάτα με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Καβασίμα.
Τρία λεπτά αργότερα οι παίκτες του Νισίνο έχασαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Ο Καγκάβα μοίρασε πανέμορφα στον Ινούι που μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, όμως το πλασέ του δεν ήταν καλό και κατέληξε άουτ.
Στο 32ο λεπτό ξανά οι Ιάπωνες πάτησαν περιοχή, με τον Οσάκο να εκμεταλλεύεται το λάθος στην άμυνα, αλλά και πάλι η τελική προσπάθεια δεν ήταν ιδανική με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει ψηλά έξω.
Τελικά η ομάδα του Πέκερμαν κατάφερε να βρει απάντηση στο 39’! Ο Τινκέρο εκτέλεσε πανέξυπνα το φάουλ συρτά με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει κάτω από το τοίχος και παρά την προσπάθεια του Καβασίμα η μπάλα πέρασε τη γραμμή.
Ανώτεροι οι Ιάπωνες πήραν αυτό που άξιζαν…
Η Ιαπωνία μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος με σκοπό να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα. Ο Καγκάβα στο 54’ έκανε ωραία πάσα στον Οσάκο ο δεύτερος πάτησε περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε πάνω στον Νταβίντ Οσπίνα.
Τρία λεπτά αργότερα και πάλι οι Ασιάτες βρέθηκαν στην επίθεση. Ο Ινούι έφερε τη μπάλα στο δεξί και με όμορφο φαλτσαριστό πλασέ, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Οσπίνα, ο οποίος και πάλι ήταν εκεί για να σώσει την ομάδα του.
Η πίεση των «Σαμουράι» συνεχιζόταν, στο 72’ ο Σακάι βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του σταμάτησε πάνω στα σώματα, πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα της Κολομβίας.
Αυτό συνέβη δευτερόλεπτα αργότερα! Ο Χόντα που είχε περάσει πριν λίγα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Οσάκα με κεφαλιά σημείωσε το δεύτερο γκολ για την ομάδα του.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Μουρίγιο, Αρίας, Κ. Σάντσες, Λέρμα, Μοχίκα, Κιντέρο, Ισκιέρδο, Κουαδράδο, Ντ. Σάντσες, Φαλκάο

ΙΑΠΩΝΙΑ (Ακίρα Νισίνο): Καβαζίμα, Σόγι, Ναγκατόμο, Σιμπασάκι, Χαραγκούτσι, Καγκάουα, Ινούι, Οσάκο, Χασέμπε, Σακάι, Γιοσίντα

Τα γκολ που έγραψαν το 2-1 υπέρ της Ιαπωνίας
Τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς