19.8 C
Athens

Μαρέσκα: Θαυμάσια εμπειρία στην Ελλάδα

Ο Έντσο Μαρέσκα, ο οποίος αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2009/10, μίλησε για το πέρασμά του από την ομάδα και την Ελλάδα ως ποδοσφαιριστής, μετρώντας 8 γκολ και 4 ασίστ σε 39 συμμετοχές με τους Ερυθρόλευκους.

Ο Ιταλός παλαίμαχος κεντρικός μέσος και νυν προπονητής της ομάδας κάτω των 23 ετών της Μάντσεστερ Σίτι, αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό σε μία ιδιαίτερη σεζόν: την τελευταία επί εποχής Σωκράτη Κόκκαλη! Ο 41χρονος (10/2/1980), πλέον, Μαρέσκα είχε αποχωρήσει τον Αύγουστο του 2010, τρεις μήνες μετά την ανάληψη των ηνίων του συλλόγου από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Μαρέσκα μόνο ευχάριστες αναμνήσεις έχει από τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μάντσεστερ Σίτι. Πάντως, έκανε ένα λάθος, καθώς είχε αποκτηθεί με τριετές συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2009 επί ημερών Σωκράτη Κόκκαλη, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Ερυθρόλευκης ΠΑΕ την επόμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός προπονητής είπε: «Πήγα στην Ελλάδα ύστερα από τέσσερα χρόνια στη Σεβίλλη, απλά επειδή με έπεισαν λέγοντάς μου ότι θα προσπαθούσαν να κάνουν ανταγωνιστική ομάδα στην Ευρώπη. Ήταν παράξενη στιγμή για την ομάδα επειδή είχαν μόλις πουλήσει την ομάδα σε ένα νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος, όταν ήρθε, αποφάσισε να τα αλλάξει όλα σχετικά με τους προπονητές. Ήταν λίγο τρελή η κατάσταση στον Ολυμπιακό εκείνη τη χρονιά».

Παράλληλα, ο Μαρέσκα δήλωσε τυχερός που έπαιξε υπό τις οδηγίες του Ζίκο: «Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν ήταν η καλύτερη λόγω της οικονομικής κρίσης. Υπήρχαν πολλά προβλήματα στη χώρα. Ήμουν, όμως, τυχερός που έπαιξα υπό την καθοδήγηση του Ζίκο. Πρώτα από όλα, ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος. Ήταν μία καλή εμπειρία γιατί ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Μιλώντας μαζί του, μπορούσες να δεις πόσο διαφορετικά βλέπει το ποδόσφαιρο. Αποφάσισα να φύγω από τον Ολυμπιακό μετά από ένα χρόνο και αποφάσισα να γυρίσω στην Ισπανία. Η Ελλάδα είναι μία διαφορετική χώρα, με διαφορετική κουλτούρα, αλλά ήταν μία θαυμάσια εμπειρία, προσωπικά, για εμένα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς