17.7 C
Athens

Τσέλσι: Θα μοιράσει 12 εκατ. ευρώ στους παίκτες αν κερδίσουν CL και FA Cup

Τεράστιο οικονομικό μπόνους περιμένει τους παίκτες της Τσέλσι, εάν καταφέρουν στις 29 Μαΐου να νικήσουν τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League, αλλά και τη Λέστερ στον τελικό του Κυπέλλου, με το πριμ να φτάνει μέχρι και τα 12 εκατ. ευρώ.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ έκανε το μισό βήμα, σφραγίζοντας το βράδυ της Τετάρτης (5/5) την τρίτη συμμετοχή της στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και της έμεινε άλλο τόσο για να κατακτήσει το δεύτερο Champions League στην ιστορία της.

Πέραν του αθλητικού κινήτρου, οι παίκτες της ομάδας του δυτικού Λονδίνου έχουν και ακόμη έναν λόγο για να πάνε στην Κωσταντινούπολη στις 29 Μαΐου και να σηκώσουν το τρόπαιο και αυτό είναι οικονομικό.

Για την ακρίβεια, όπως αποκαλύπτει η «Daily Mail» σε περίπτωση που οι Λονδρέζοι στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης και Κυπελλούχοι Αγγλίας τότε θα δουν τους λογαριασμούς τους να μεγαλώνουν κατά περίπου 12 εκατ. ευρώ.

Η ομάδα του Τούχελ έχει εξασφαλίσει ήδη από τη συμμετοχή της στον τελικό 5,7 εκατ. ευρώ. Τα μπόνους στην περίπτωση επίτευξης των στόχων θα μοιραστούν ισάξια στα μέλη της ομάδας, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε παίκτης θα κερδίσει περίπου 570.000 ευρώ εάν κερδίσει το Champions League.

Η νικήτρια ομάδα θα λάβει το χρηματικό έπαθλο των 100 εκατομμυρίων λιρών (=115 εκατ. ευρώ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς