16.4 C
Athens

Κυπελλούχοι Ουγγαρίας οι Κουτρουμπής και Ένινγκ

Την κατάκτηση του Κυπέλλου Ουγγαρίας με την Ουίπεστ πανηγύρισαν οι Γιώργος Κουτρουμπής και Μίχαελ Ένινγκ!

Το βράδυ της Δευτέρας (3/5), η Ουίπεστ νίκησε τη Βίντι με 1-0 στον τελικό του Κυπέλλου Ουγγαρίας που διεξήχθη στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης και κρίθηκε στην ημίωρη παράταση. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Λιρίμ Καστράτι στο 101′, σε μία φάση όπου ξεκίνησε από εμφανή θέση οφσάιντ!

Ο πρώην παίκτης των Καλλιθέας, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και ΟΦΗ αγωνίστηκε μέχρι το 102ο λεπτό όταν και αντικαταστάθηκε από τον Πέτερ Ζάκαλι, ενώ προπονητής στην Ουίπεστ είναι ο πρώην τεχνικός του Άρη, Μίχαελ Ένινγκ!

Αυτό είναι το 11ο Κύπελλο Ουγγαρίας στην ιστορία της Ουίπεστ, που εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Europa Conference League της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Γιώργος Κουτρουμπής πανηγύρισε το 3ο Κύπελλο της καριέρας του με διαφορετική ομάδα (Παναθηναϊκός και Σταντάρ Λιέγης, οι άλλες δύο), ενώ ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός έγινε ο 5ος Έλληνας ποδοσφαιριστής που κατακτά Κύπελλο με δύο διαφορετικές ομάδες στο εξωτερικό μετά τους Άγγελο Χαριστέα (Άγιαξ, Βέρντερ, Σάλκε), Τάκη Φύσσα (Μπενφίκα, Χαρτς), Κώστα Μήτρογλου (Μπενφίκα, Γαλατασαράι) και Σωκράτη Παπασταθόπουλο (Μπορούσια Ντόρτμουντ, Άρσεναλ).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς